Gazze'de yoğun roket atışları ve hava saldırıları

Gazze Şeridi’nde İsrail ordusunun 5 Filistinliyi öldürmesi ardından Cumartesi sabahı İsrail topraklarına yönelik onlarca roket atışı yapıldı. İsrail ordusu yoğun bombardımanla karşılık verdi.

İsrail ordusu yaptığı yazılı açıklamada “Gece Gazze Şeridi’nden İsrail’in güney yerleşim birimlerine yönelik onlarca roket atıldı” dedi.

İsrail hava savuma sitemi Iron Dome’nin on dolayında roket mermisini önlediğini ifade eden ordu, “Roket mermileri yerleşim yerlerinin dışına, boş arazilere düştü” diye ekledi.

Roket atışlarını gerekçe gösteren İsrail ordusu Hamas’a ait olduğu belirtilen 80 hedefe hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin açıklama yapılmadı.

Aylardan sonra ilk kez Gazze Şeridi’nden İsrail toraklarına yönelik bu kadar sayıda roket atışı yapılıyor.

Cuma günü, İsrail ile olan sınır şeridinde düzenlenen protesto gösterilerinde yaşları 22 ile 27 arasında değişen 5 Filistinli İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü.

Filistinliler 30 Mart’tan bu yana her hafta Cuma günü, İsrail ile Gazze Şeridi’ni ayıran bariyerler boyunca eylemler düzenliyor. O tarihten beri çoğu bu eylemler sırasında olmak üzere en az 212 Filistinli İsrail saldırılarında öldü.