Gazze’ye saldırılarda çok sayıda ölü

Filistin ile İsrail arasında Cuma gününden bu yana yeniden tırmanan gerginlikler devam ederken, İsrail’in dün düzenlediği ‘karşı saldırılarda’ en az 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

Gazze Şeridi’nin İsrail’le sınırında Cuma günü düzenlenen protesto gösterileri ile sonrasındaki İsrail hava saldırısında 4 kişinin yaşamını yitirmesi ardından dün de karşılıklı saldırılar devam etti. İsrail ordusuna göre Gazze Şeridi’nden sınırdaki birçok noktaya 250 civarında roket fırlatılırken, en az iki kişi yaralandı. Roket saldırıları sonrasında on binlerce kişinin ‘güvenli bölgelere’ sığındığı bilgisi paylaşıldı.

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik müdahalesi ise oldukça sert oldu. Gün içinde ve akşam saatlerinde düzenlenen hava saldırılarında biri çocuk en az 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusuna göre saldırılar Gazze’de kontrolü elinde tutan Hamas ile İslami Cihad örgütünün askeri noktalarına yönelik olarak düzenlendi. Ancak saldırılarda ölenler arasında bir kadın ile bebeğinin de olduğu belirtiliyor.

Hamas’tan yapılan açıklamada ise, roket saldırılarının İsrail’in Cuma günü en az 4 Filistinlinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırılarına karşı misilleme olduğu vurgulandı.