Gazze’ye saldırılarda ölü sayısı 22’ye çıktı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne Çarşamba günü düzenlediği hava saldırılarında dört kişi daha öldü. Salı gününden bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 22’ye çıktı.

Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çarşamba günü düzenlenen hava saldırılarında 4 kişi öldü.

Salı gününde bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 22’ye yükseldiğini belirten Bakanlık, 50 dolayında kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

İsrail ordusu, silahlı grup İslami Cihad mevzilerinin hedeflediklerini belirtiyor. Salı günü İslami Cihad’ın önemli bir komutanının öldürülmesinden sonra İsrail’e yönelik yaklaşık 250 roket atıldı.

İsrail ordusu, özellikle Han Yunus’taki İslami Cihad binaları ve bir roket deposunu vurduklarını belirtiyor.

İsrail’e yönelik atılan roketlerin yüzde 90’ının hava savunma kalkanı tarafından engellendiği belirtildi. Roket atışları sonucu maddi hasarlar oluştuğu ve bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İslami Cihad’a seslenerek “Saldırılarınızı durdurun yoksa daha ağır darbeler alacaksınız” diye tehdit etti.

İsrail’in gerilimin tırmandırılmasına doğru yön almadığını savunan Netanyahu, buna karşın ordunun “her saldırıya daha sert bir şekilde yanıt vereceğini” sözlerine ekledi.

Gazze Şeridi’nde 11 yıl içerisinde İsrail devleti ile üç büyük savaş yaşandı. İsrail, 2007 yılından bu yana Gazze Şeridi’ne havadan, karadan ve denizden sıkı abluka uyguluyor.