Gerilla Garzan’da vurdu: 12 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Bitlis’in Şêx Cuma alanında ve Hizan’da Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerde 12 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG, eylemlerin Bitlis’te yaşamını yitiren gerillaların anısına yapıldığını belirtti.

HPG-BİM açıklamasında, Mardin’in Dargeçit ilçesinde düzenlenen operasyon ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları hakkında da bilgi verildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Garzan’daki eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

ŞÊX CUMA’DA 10 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

25 Nisan günü Bitlis’in Şêx Cuma alanında bulunan Kember ve Siser yamaçlarında konumlanan Türk ordusuna ait gizli birliklere eylem düzenlenmiştir. YJA Star güçlerimiz, bu birliği denetime alarak iki koldan eylem gerçekleştirmiştir. 15 metre mesafeden ferdi ve RPG-7 silahlarıyla yapılan vuruşlar sonucunda 10 asker öldürülürken çok sayıda asker de yaralanmıştır. Eylem sonrası 2 Skorsky helikopter olay yerine gelerek ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Kobra helikopterler ve havan silahlarıyla alanı bombalayan düşman güçleri, hemen sonrasında Siser ve Kember sırtlarına indirmeler yaparak operasyon başlatmıştır. Operasyon, 26 Nisan günü yine gizli birliklerini arazide bırakarak sonuçsuz bir biçimde geri çekilmiştir.

HİZAN’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Milê Evdî tepesindeki ağaçlar, gerilla güçlerimizin oradaki korucuları uyarmasına rağmen yine korucuların desteğinde askerler tarafından kesilmektedir. 26 Nisan günü 16.30’da bir grup asker, orman kesme amaçlı tepeden indiği esnada güçlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş, eylemde 2 asker öldürülmüştür. Eylem sonrası askerler olay yerine giden tüm yolları kapatarak alanda kısmı operasyon başlatmış, akşam saatlerinde ise sonuç almadan geri çekilmiştir.

Gerçekleştirilen her iki eylem de Garzan’da şehit düşen arkadaşlarımızın anısına yapılmıştır.

DARGEÇİT’TE OPERASYON

19 Nisan günü sabah saatlerinde Türk ordusu Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesi kırsalında 5 bin askerin katıldığı bir operasyon başlatmıştır. Askerler alanda bazı yerlere kameralar yerleştirmiştir. Bu operasyon 22 Nisan günü akşam saatlerinde sonuçsuz geri çekilmiştir.

HAVA SALDIRILARI

26 Nisan günü saat 13.00-13.30 arasında Türk ordusu savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem alanını bombalamıştır. Yine 25 Nisan günü saat 07.00-07.30 arasında savaş uçakları Çukurca sınır hattındaki Ertuş alanını bombalamıştır.