Gerillalar Tekin ve Kartal son yolculuklarına uğurlandı

HPG gerillaları Mehmet Reşat Tekin (Zana Andok) Amed'de, HPG gerillası Onur Kartal ise  Batman'da son yolculuğuna uğurlandı.

Amed'in Lice ilçesinde 25 Nisan'da yaşanan çatışmalarda şehit düşen HPG gerillaları Mehmet Reşat Tekin (Zana Andok) ve Onur Kartal'ın cenazeleri, 29 Nisan'da aileleri tarafından teşhis edilmesine rağmen DNA sonucu gerekçe gösterilerek verilmemişti. 

CENAZEYE ENGEL VE POLİS ABLUKASI

Amed'deki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda tutulan HPG gerillaları Tekin ve Kartal'ın cenazeleri, DNA örnekleri sonuçlarının netleşmesinin ardından, cenazelerin teslimi için aileler dün hastane morguna çağrıldı. Bütün resmi işlemler bitmesine rağmen cenazeler gece geç saatte ailelere verildi. 
Gerilla Tekin'in cenazesinin defnedileceği Amed'in Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı onlarca zırhlı araç ve yüzlerce polis ile ablukaya alındı. Cenazeye katılmak için mezarlıktaki caminin önünde bekleyen HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, HDP Amed İl  Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, şehit aileleri, açlık grevinde olan tutsak annelerinin yanı sıra çok sayıda kişiyi ablukaya alan polis, mezarlığa gidilmesine engel oldu.  Sadece Tekin'in ailesi ve yakınlarının mezarlığa gidişine izin verildi. Aile üyelerinin kimlikleri tek tek kontrol edildikten sonra mezarlığa alındı. 

POLİS, NAMAZI DA ENGELLEDİ!

Cenaze namazının da camide kılınmasına engel olunması nedeniyle, Tekin'in dini vecibeleri, defnedileceği mezarın yanı başında yapıldı. Ardından Tekin'in cenazesi toprağa verildi. Okunan duaların ardından  aile gece saatlerde mezarlıktan ayrıldı. 

TAZİYELER

HPG'li Tekin'in ailesi, taziyeleri Kayapınar ilçesindeki Huzurevleri Mahallesi son durakta bulunan Huzur Yasevi'nde  ve ardından Manisa'nın Salihli ilçesinde kabul edecek.

KARTAL DA BATMAN'DA UĞURLANDI

Morgda dini vecibeleri yerine getirilen HPG gerillası Kartal'ın cenazesi ise polis ablukası eşliğinde defnedileceği memleketi Batman'a doğru yola çıkarıldı. Cenazesi Batman Asri Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlandı. Kartal'ın ailesinin taziyeleri Batman merkezde kabul edeceği öğrenildi. 

AKTAŞ'IN CENAZESİ YARIN DEFNEDİLECEK

Aynı morgda bulunan ve DNA sonucu çıkan HPG gerillası Mesut Aktaş'ın (Aziz) cenazesinin ise "güvenlik" gerekçesi ileri sürülerek bugün ailesine verilmeyeceği öğrenildi. Yarın aileye verilecek olan Aktaş'ın cenazesi Mardinkapı Mezarlığında defnedilecek.