Göçmen karavanı ilerliyor, ABD 5 bin asker daha gönderiyor

Honduras’tan 13 Ekim’de yola çıkan binlerce göçmenin ABD’ye girişini engellemek üzere binlerce Amerikan askerinin daha Meksika sınırına gönderildiği duyuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gitmek amacıyla yola çıkan 4 bini aşkın Honduraslı göçmen, Meksika’nın güneyindeki Niltepec şehrine doğru yola çıkmış durumda. Büyük gruplar halinde ilerleyen göçmen karavanının bir kısmı Guatemala sınırında Meksika güvenlik güçlerince engellenmeye çalışılıyor.

ABD’ye ulaşmakta kararlı olan göçmenlerin bir kısmının araçlarla yollarına devam ettiği öğrenilirken, birçok göçmenin basına yaptıkları açıklamada Amerikan yönetiminin engellerine rağmen karavanın devam edeceğini vurguladığı bildiriliyor.

Öte yandan büyük kısmı  13 Ekim’de yola çıkan göçmen karavanının engellenmesi için ABD Başkanı Donald Trump tarafından Meksika sınırına gönderilecek askerlerin sayısının arttırılacağı duyuruldu. Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, daha önce sınır birliklerine ek olarak gönderilecekleri bildirilen 800 Ulusal Muhafız üyesinin sayısının 5 bine çıkarılacağı bilgisi verildi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda, ülkesinin ‘işgal edilmek istendiğini’ savunmuştu.

Honduras’tan yola çıkan göçmen karavanının Meksika sınırını geçmek istemesi esnasında çatışmalar çıkmış ve en az bir göçmen yaşamını yitirmişti.