Güney Kore’de ezici seçim zaferi

Kuzey Kore ile ABD arasında Singapur’da imzalanan anlaşma ardından Güney Kore’de yapılan yerel seçimleri iktidardaki Demokrat Parti ezici bir şekilde kazandı.

Mayıs 2017’de Cumhurbaşkanı seçilen Moon Jae-in, ABD ile Kuzey Kore arasındaki yakınlaşmanın yılmaz savunucularından biri olarak öne çıktı. Nükleer gerilimin yatışmasına yol açan bu yakınlaşma sonucunda ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Singapur’da tarihi bir görüşme gerçekleşti.

Singapur’da imzalanan anlaşma ardından Güney Kore’de yapılan yerel seçimlerde iktidardaki Demokratik Parti, ezici bir zafer elde etti.

Üç temel televizyon kanalına göre Demokratik Parti, 17 belediye ve valiliğin 14’ünde kazandı. Başkent Seul’da Park Won-soon üçüncü kez seçildi.

Ulusal Meclis’te de Demokratik Parti’nin seçimlere konu olan 12 sandalyeden 10’unu aldığı bildiriliyor. Böylece Demokratik Parti, 300 sandalyeli mecliste, eski Cumhurbaşkanı Park Geun-hye’nin “Kore Özgürlüğü” partisinin önüne geçerek 128 sandalyeye ulaşacak.