Guterres: Dünya yanlış bir yöne gidiyor

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla dünyanın yanlış bir yöne gittiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünyanın iklim değişikliği başta olmak üzere, covid aşısı gibi birçok konu noktasında dünyanın yanlış bir direksiyona gittiğini belirtti.

BM Genel Kurulu’nun açılışında konuşan Guterres, Covid-19 salgınının bir alarm sinyali olduğunu vurguladı ve “Biz uyumaya hala devam ediyoruz” diye konuştu.

“Salgın, kolektif başarısızlığımızı gösterdi” diyen Guterres, ortak değerler için ortak karar alma konusunda dikkat çekerek, bir an önce harekete geçmek gerektiğini de vurguladı.

Guterres, covid-19 aşısı üreten ülkelerin, üretiminin yetersizliğini de eleştirdi.

Bugün alınan kararların, geleceği etkileyeceğini de dile getiren Guterres, “Ekolojik, daha güvenli bir gelecek için yeni kararlar almalıyız” diye devam etti.

Ortak değerlerin korunması amacıyla dayanışma kültürünün oluşturulması, yeni çalışma yöntemlerinin bulunması gerektiğini de vurgulayan Guterres, “Acil durumlar için bir platform” kurulması çağrısında da bulundu.