Haiti’deki depremde en az 304 ölü

Haiti’nin güney batısını vuran 7.2 şiddetindeki depremde en az 307 kişi hayatını kaybetti.

Amerikan Jeofizik Enstitüsü’ne göre cumartesi sabahı Haiti’nin güney batısındaki Saint-Louis-du-Sud kentinde yerin 12 km derinliğinde 7.2 şiddetinde büyük bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü, başkent Port-au-Prince’e 160 kilometre mesafede bulunuyor. Deprem ülkenin güney batısının yarısı sallandı.

Sivil Savunma’ya göre depremde en az 304 kişi hayatını kaybetti. Başbakan Ariel Henry tüm Haitili kadın ve erkekleri dayanışma ruhu içerisinde olmaya çağırdı.

Şairlerin kenti olarak adlandırılan 200 bin nüfuslu Jeremie kentinde ağır maddi hasar oluştu. Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansı önce tsunami alarmı verdi, daha sonra alarmı kaldırdı.

Amerika kıtasının en yoksul ülkesi olarak biliniyor. Ocak 2020’da meydana gelen büyük depremde başken ve birçok kent yerle bir olmuş, 200 bini aşkın kişi hayatını kaybetmişti. Depremde 300 binden fazla kişi de yaralanmış, bir milyonu aşkın kişi evsiz kalmıştı.

Henüz bu depremin ardından yeniden inşayı gerçekleştiremeyen Haiti, daha sonra bir çok kez kasırgalara da maruz kalırken, geçen on yıl içerisinde ağır bir sosyo-politik krize girdi.