Haiti’deki depremde ölen sayısı 2189’a ulaştı

Haiti’de meydana gelen deprem ardından her geçen gün ölü sayısı atıyor. Deprem ardından şiddetli bir fırtınaya da maruz kalan ülkede şu anda ciddi bir şekilde acil yardıma ihtiyacı olan 600 bin insan var.

Haiti, geçtiğimiz günlerde meydana gelen 7,2 şiddetindeki deprem ardından şiddetli bir fırtına ile de zarar görmüştü. Fırtına arama kurtarma çalışmalarını engelleyerek, insanları sağ ya da zarar görmemiş bir şekilde enkaz altından çıkarma çalışmaları etkilenmişti.

Yetkililer depremde 2189 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaralı sayısının ise 9900 olduğunu duyurdu. Ancak depremden zarar gören 600 bin kişinin de acil insani yardıma ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Ulusal Acil Müdahale Operasyon Merkezi direktörü Jerry Chandler, “Depremden zarar gören ve acil bir şekilde yardıma ihtiyacı olan 600 bin insan bulunuyor. Ayrıca güvenliği sağlamak için de imkanlar yaratmamız gerekiyor. Başkent Port-au-Prince’in güney kapısında ciddi bir çıkış sorunu olduğunu da biliyoruz” dedi.

İki aydır da başkent Port-au-Prince’in yoksul mahallelerinden Martissant’da çete çatışmalarından dolayı insanların güvenli bir şekilde hareket edemiyor.

Yetkililer ise depremden bu yana çatışmaların ve saldırıların durduğunu belirtiyor. Bunu bir “ateşkes” olarak değerlendiren yetkililer böylece bölgeye insani yardım ulaştırmaya zemin yaratıldığını da kaydediyor.