Hakkari’de gerilla eylemi, Dersim’de şiddetli çatışmalar

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Çukurca’da iki askeri mevziyi imha ettiğini, Dersim’de ise şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirdi.

HPG-BİM, gerillanın Çukurca’ya bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalci bir birliği hedef aldığını açıkladı. Yazılı açıklamada iki mevzinin imha edildiği kaydedildi.

ÇUKURCA’DA İKİ İMEVZİ İMHA EDİLDİ

Çukurca eylemine ilişkin şu bilgiler verildi: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 15 Ağustos günü saat 15.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman tepesindeki mevzii ve çadırların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 düşman mevziisi imha edilmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

DERSİM’DE BOMBARDIMAN VE ÇATIŞMA

14 Ağustos Salı günü ise Türk ordusunun Dersim merkeze bağlı Xaçali alanında yoğun teknik destekle bir operasyon başlattığını bildiren HPG-BİM, operasyon sırasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bilgisini aktardı.

Açıklamada şu detaylar yer aldı: “14 Ağustos günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Dersim merkeze bağlı Xaçali alanında yoğun teknik destek ile bir operasyon başlatmıştır. İşgalci TC ordusu operasyonda alanı savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlar ardından işgalci güçler saat 14.30 sularında skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır. Yapılan indirmeler ardından güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. 15 Ağustos gününe kadar devam eden çatışmalarda çok sayıda düşman askeri öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu aynı gün kobra tipi helikopterlerin desteğinden alandan geri çekilmiştir. Operasyon ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

GARÊ BÖLGESİ SAVAŞ UÇAKLARI İLE BOMBALANDI, ARAZİDE YANGIN ÇIKTI

HPG-BİM, Türk savaş uçaklarını gerilla denetimindeki Garê bölgesini de bombaladığını duyurdu: “İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 13 Ağustos günü Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Kanî Babilê ve Heft Tebax yamacını, 14 Ağustos günü yine Gare bölgesine bağlı Tepê Kûn yamaçlarını bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlar ardından arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.”