Hamburg’da Yehova’nın Şahitleri’ne silahlı saldırı

Almanya’nın Hamburg kentinde Yehova’nın Şahitleri’ne ait bir merkeze düzenlenen silahlı saldırıda birçok ölü ve yaralı var.

Alman medyasına göre silahlı saldırıda en az 7kişi öldü. Polis olay yerinde ölenler arasında saldırganın da olduğunu belirtirken, başka tetikçi olduğuna dair henüz bilgi olmadığını ifade etti.

Bild gazetesi, 7 ölünün yanısıra 8 yaralı olduğunu yazarken, “kan gölü” ifadesini kullandı.

Olay yerine çok sayıda polis gönderilirken, Sivil Savunma Federal Ofisi halkı alandan uzak durmaya, alanda olanları da evlerinde çıkmamaya çağırdı.

Silah seslerinin duyulması ardından polisin 9 Mart günü saat 21.15 sıralarında arandığı bilgisi verildi.

NTV’ye konuşan bir polis sözcüsü polisin hızlı bir şekilde binaya girdiğini, ölü ve ağır yaralılarla karşılaştığını söyledi. Saldırının motivasyonları henüz netleşmezken, polis sözcüsü “Akşam, Yehova’nın Şahitleri’nin binada bir eylemi vardı” dedi.

Yehova'nın Şahitleri, binyılcı, restorasyoncu ve teslis karşıtı inanca sahip olurken, ana akım Hristiyanlıktan ayrılan bir Hristiyan mezhebi olarak biliniyor.

Temel Hristiyan inançlarını ve dinsel gelenekleri kabul etmen Yehova'nın Şahitleri sadece "Yeni Dünya Çevirisi" adlı kendi Kutsal Kitap çevirilerini imanlarının temeli olarak ele alıyorlar. Yehova’nın Şahitleri sıklıkla medya ve bazı mezhep karşıtı dernekler tarafından “mezhep sapmaları olan bir örgüt” anlamında bir sekt olmakla suçlanıyor.