Hamburg meclisinden ortak Efrîn çağrısı

Almanya’nın Hamburg eyaleti meclisinde grubu bulunan SPD, Yeşiller, FDP ve Sol Parti milletvekilleri Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırı ve işgalinin derhal bitmesi için ortak çağrı yaptılar.

Almanya’nın yerel meclisinde Efrîn’e ilişkin yapılan ortak çağrılara bir yenisi eklendi. Hessen ve Aşağı Saksonya eyaletinin ardından Hamburg meclisinde de grubu bulunan 4 parti ortak çağrı metni hazırladılar.

Metne Hamburg eyaletinin yönetimini elinde bulunan Sosyal Demokratlar Partisi (SPD) ve Yeşiller Partisi’nin yanı sıra meclisteki muhalefet partileri Hür Demokratlar Partisi (FDP) ve Sol Parti üyesi 68 milletvekili imza attı. Hamburg’da yaşayan birçok insanın Efrîn’deki gelişmeleri kaygıyla izlediklerine dikkat çeken vekiller şu çağrıyı yaptı:

“Türk devletinin hukuk dışı bu saldırısı son bulmalı ve krizin barışçıl çözülmesi için çaba sarf edilmeli. Ayrıca sivil halkın da saldırılardan korunması gerekiyor. Federal hükümete ve Avrupa Birliği’ne savaşın tarafları arasında diplomatik görüşmeler yapılması için çağrıda bulunuyoruz.

Türkiye’de barış istediği için tutuklanan insanların da serbest bırakılması için federal hükümet çaba göstermeli. Almanya ve Avrupa bölgede demokratik güçleri desteklemeli, silah ihracatına son verilmeli.

Hamburg’da bölgedeki gelişmeleri yakından izleyen ve oraya direkt bağlantısı olan çok sayıda insan var. Çok sayıda Hamburglunun akrabası ve dostu bölgede yaşıyor. Biz de bu insanlarla dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz.”

2 MECLİS DAHA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde de Almanya’nın Hessen ve Aşağı Saksonya eyalet meclisinde de grubu bulunan partiler Efrîn için çağrılar yapmıştı. Aşağı Saksonya meclisinde grubu olan CDU, SPD, FDP ve Yeşiller Partisi, Efrîn’de yaşanan gelişmelerden kaygı duyduklarını belirterek, Türk ordusunun saldırılarının derhal son bulmasını istemişlerdi.

Hessen eyalet meclisinde grubu bulunan ve aynı zamanda hükümette de olan Yeşiller Partisi ve Hıristiyan Demokrat Partisi (CDU) de “acil başvuru” başlığıyla Türk devletinin yoğun saldırıları altında olan Efrîn için harekete geçilmesini talep etmişlerdi.