Harvey kasırgasında çok sayıda kişi öldü

ABD’nin birçok eyaletini etkisi altına alan Harvey kasırgasının yarattığı tahribat artarken, en az 8 kişinin yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

Meksika Körfezi’nde başta Teksas eyaletini vuran Harvey kasırgası, eyalet tarihinin en şiddetli kasırgası olarak kayıtlara geçti. Kasırganın hızının oldukça yavaş olması nedeniyle bölgeye düşen yağış miktarı oldukça fazla olurken, kimi yerlerde 1,3 metreye kadar yağmur sularının yükseldiği öğrenildi.

ABD’nin en büyük dördüncü metropolü olan ve çevredeki banliyölerle 6 milyon nüfuslu Houston’da yağışların etkisi oldukça ağır olurken, eyalet genelinde yaşamlarını yitirenlerin sayısının 8’e yükseldiği duyuruldu. Erken saatlerde bu sayı 5 olarak verilirken, arama kurtarma çalışmalarının ilerlemesiyle birlikte bu sayının artmasından endişe ediliyor.

Kasırganın yol açtığı felaketler nedeniyle 450 bine kadar kişinin yardıma muhtaç olacağı tahmin edilirken, dün gece itibariyle 30 bin kişi geçici merkezlere yerleştirilmişti.

Şiddetli kasırga nedeniyle Teksas ile Louisiana eyaletinde acil durum alarmı verilirken, federal hükümet tarafından acil yardımlar gönderilecek. Başkan Donald Trump, doğal afetin boyutlarına dikkat çekerken, acil durum kararıyla birlikte 2005’te New Orleans’da 1800 kişinin yaşamına mal olan Katrina felaketinin benzerinin yaşanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.