HBDH ve KBDH gerillaları: Halk gerilla direnişini sahiplenmeli

HBDH ve KBDH gerillaları, halkı gerilla direnişini sahiplenmeye çağırdı. Gerillalar, direnişin sokağa taşması gerektiğini belirtti, "AKP-MHP iktidarı kurtulamayacak" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) ve Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) gerillaları Tijda Tîrej ve İmera Fera Yeşilgöz, Bazen Zagrose, Cenga Xabur direnişlerini selamladı.
Tijda Tîrej, "Faşist Türk devletinin Kürdistan üzerinde, Kürt halkı üzerindeki saldırıları her geçen gün artmaktadır. Nasıl ki Türk ordusu Garê’de yenilgiye uğradıysa bu yenilgisi bugüne kadar devam etmektedir. Bu yenilgisini ortadan kaldırmak için yeni saldırılarla Medya Savunma Alanlarına operasyonlar düzenliyor. Tabii burada gerilla güçleri tarafından bir karşılık verildi" dedi.

'HALKLAR YÖNÜNÜ DAĞLARA ÇEVİRMELİ'

"Gerilla bu saldırılar karşısında sessiz kalmayı kabul etmedi" vurgusunda bulunan Tîrej, şunları söyledi:
"Bazen Zagrose, Cenga Xabur direnişi ile düşmanı boşa çıkardı ve düşmanın tüm tekniğini boşa çıkardı.  Medya Savunma Alanları’nda kullanılan tüm tekniğe rağmen bakıldığında gerillanın yapmış olduğu eylemlerle düşmana güçlü bir cevap verilmiştir. Bu hem gerillada hem de halkta büyük bir moral oluşturmaktadır. YJA-STAR  ve HPG gerillaları, tüm tekniğe ve zorluklara rağmen üzerine aldığı görev ve sorumlulukları yerine getirmiştir. Gerilla rolünü oynuyor, halkımız bundan büyük bir güç ve moral almalıdır, halkımız bu direnişi kendine başarı yolu olarak görmeli ve güç almalıdır. Özellikle Bakurê Kurdistan’daki halkımız var olan faşizmi kabul etmemeli ve Kürdistan halkı, gençliği, kadınlar yönünü Kürdistan dağlarına çevirmeli, birlik olmalı ve faşizm karşısında bu işgali durdurmalıdırlar. Unutmamalıyız ki Önder APO’nun dediği gibi; halk ve gerilla bir olduğunda hiçbir güç onların karşısında duramaz."

'AKP-MHP İKTİDARI KURTULAMAYACAK'

İmera Fera Yeşilgöz ise şu değerlendirmeleri yaptı:
"AKP-MHP faşizminin Kürdistan topraklarında başlattığı işgal hamlesine karşı Bazen Zagrose, Cenga Xabur direnişlerinde çarpışan, dövüşen, faşizme karşı direnen tüm özgürlük gerillalarına selam olsun! AKP-MHP faşizmi, bugün ülke içerisinde işçi sınıfı ve ezilenlere uyguladığı sömürüyü Kürdistan topraklarında Kürt halkının binbir bedelle, can pahasına direnerek özgürleştirdiği topraklarda işgal saldırılarını sürdürerek devam ettirmektedir. AKP-MHP faşizmi dün Cenga Heftanîn direnişinde, Garê zaferinde nasıl yenildiyse bugün Metina’da, Zap’ta, Avaşin-Basya’da aynı şekilde yenilecektir. Hiçbir teknik donanımı, silahlarının, uçaklarının, keşiflerinin, hiçbir tekniksel donanımı gerillanın özgürlük gücü karşısında, özgürlük gücü direnişi karşısında onları kurtarmaya yetmeyecektir. Gerilla özgürlük gücüdür. Özgürlük gücü gerillaları hiçbir yerdeyken her yerdedir. Bugün HBDH ve KBDH gerillaları olarak HPG ve YJA-STAR’lı siper yoldaşlarımızla, Kürdistan özgürlük gerillalarıyla AKP-MHP faşizmine karşı her mevzide birlikte, birleşik devrim mücadelesini sürdüreceğimizi bir kez daha söylüyoruz. Bugün Türkiye halkları, işçi sınıfı, kadınları, gençler Türkiye metropollerini, Kürdistan’daki işgal politikalarına karşı tıpkı Kobanê Serhildanı ruhuyla direniş meydanlarına, direniş alanlarına çevirmelidir. Bugün, AKP-MHP faşizminin Medya Savunma Alanları’nda patlattığı her merminin bedelini Türkiyeli devrimciler İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da AKP-MHP faşizmine ödetmelidir. Bugün burada AKP-MHP faşizminin Garê zaferinden çok daha büyük bir mağlubiyetle ayrılacağından kuşku duymuyoruz. Heval Şoreş ve 13 yoldaşımızın öncü direnişiyle, öncü gerilla direnişiyle yaratılan gerilla destanı Avaşin-Basyan’da ve Metina’da ki yoldaşlarımızla çok daha yüksek, çok daha büyük bir zaferin habercisi olduğu kesindir. Türkiye devriminin zaferi Kürdistan özgürlük topraklarında, Kürdistan topraklarında AKP-MHP faşizmini yenmekten geçmektedir. Bu bilinçle Kürdistan topraklarında gerçekleşen işgalin Türkiye topraklarında direnişle karşılanması şarttır.

 'DİRENİŞ SOKAKLARA YAYILMALI'

Tüm Türkiye halkları kaderini Kürdistan halklarıyla birleştirmeli HPG ve YJA-STAR’lı yoldaşlarımızın Avaşin-Basyan’da, Metina’da gösterdiği gerilla direnişi tüm sokaklara taşımalıdır. HBDH ve KBDH olarak tüm Türkiye devrimcilerine, gençlerine, kadınlara, tüm Türkiye halklarına çağrımızdır. Bugün Türkiye sokakları Avaşin-Basyan olmak zorundadır. Bugün Türkiye sokakları Metina olmak zorundadır. Zaferimizin yakınlığı birleşik devrim mücadelemizin gelişmesiyle mümkündür. Bizler Medya Savunma Alanlarına özgürlük gerillaları olarak AKP-MHP faşizmine karşı direnen her özgürlük gücü gerillasını bir kez daha tüm devrimci duygularımızla selamlıyoruz. Türkiye ve Kürdistan halklarının kaderinin gerillanın devrimci direnişinden geçtiğini iyi biliyoruz. Gerillanın zaferi Türkiye ve Kürdistan halklarının zaferi olacaktır. Gerillanın zaferi tüm ezilenlerin, gençlerin, kadınların zaferi olacaktır. Garê zaferiyle başlayan tarihsel yürüyüşümüz Avaşin-Basyan’da ve Metina’da düşman kalbinde patlayacak olan volkana dönüşeceği kesindir. Bir kez daha selam olsun, AKP-MHP faşizme karşı dövüşen, bu uğurda ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımıza."