Hindistan’da 22 bin kişi kurtarıldı

Hindistan'ın Kerala eyaletinde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda mahsur kalan 22 bin kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Hindistan’ın Kerala eyaletinde aşırı yağışlar nedeniyle baraj ve nehirler taştı, ana yollar ve köprülerin çoğu çöktü. Afet müdahale ekipleri ve yerel balıkçıların yanı sıra askeri ekiplerin de katıldığı çalışmalarda mahsur kalan 22 bin kişi, helikopter ve botlarla kurtarıldı.

Bölgede mahsur kalan kişilere yardım malzemeleri dağıtılırken kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Kerala eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan, bölgede etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle tahliye edilen yaklaşık 800 bin kişinin 5 bin 645 sığınma merkezine yerleştirildiğini açıkladı.

Hindistan Times'ın haberine göre, Kerala'da 8 Ağustos'ta etkili olmaya başlayan yağışların yol açtığı felaketlerde yaklaşık 240 kişi yaşamını yitirirken muson mevsiminin başladığı haziran ayından bu yana ölenlerin sayısı 370'e ulaştı.

Muson yağışlarından kaynaklanan seller, Kerala'ya bağlı 14 bölgenin 12'sini etkiledi. Sellerde binlerce hane sular altında kalırken 32 bin 500 hektarlık tarım alanı tahrip oldu.

Hindistan'ın yedi eyaletinde bu yıl muson mevsimindeki şiddetli yağış ve sellerde şimdiye kadar binden fazla kişi hayatını kaybetti.