Hollanda’da terör saldırısı alarmı

Hollanda’nın Rotterdam kentinde İspanya plakalı bir kamyonette ele geçirilen çok sayıda tüpgazın bir saldırıda kullanılacağı tahmin ediliyor. Polis, olayın Barcelona’daki saldırıyla bağını araştırıyor.

Rotterdam polisinden yapılan açıklamada, Allah-Las adlı müzik grubunun konseri öncesinde tüpgaz yüklü İspanya plakalı bir kamyonetin ele geçirildiği bildirildi. Kamyonetin İspanyol şoförü gözaltına alınırken, istihbaratın İspanya makamlarından geldiği belirtildi.

Söz konusu aracın Allah-Las grubunun konserinin yapılacağı Maassilo adlı salona yakın bir bölgede durdurulması nedeniyle konserin iptal edildiği öğrenildi.

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, bulunan aracın bir terörist saldırı amacıyla kentte olup olmadığının araştırıldığını söylerken, terörist saldırı ihtimaline yönelik ‘erken değerlendirmelere’ başvurulmamasını istedi.

Geçtiğimiz hafta Katalonya’nın başkenti Barcelona’da bir kamyonetle düzenlenen saldırı ile başka bir kentteki tüpgaz patlamaları ile çatışmalarda 15 kişi hayatını kaybetmiş, DAİŞ için eylem hazırlığında olan 7 kişi de polisle çatışmalar ile bir evdeki patlamada öldürülmüştü.

Barcelona’daki grubun elebaşı olduğu sanılan Abdulbaki es Satty adlı çete üyesi bir evde çok sayıda gaz tüpünün patlaması sonucu ölmüştü. Bu nedenle de Rotterdam’da İspanya plakalı ve çok sayıda gaz tüpü yüklü bir aracın durdurulması terörist saldırı şüphesine yol açtı.