Houda-Pepin Suriye’de 'alçakların savaşını' yazdı

Kanadalı gazete “Le Journal de Montréal”de “Suriye: Alçakların savaşı” başlıklı bir makale yayınlandı. Makalede Kürtlere yönelik işgal saldırıları ve Batı’nın tutumu analiz edildi.

Fatima Houda-Pepin imzalı makalede, herkesin gözleri önünde yaşanan bir trajediye dikkat çekildi. Houda-Pepin şöyle yazdı: “Hafızalara bir daha silinmemek üzere kazılan trajediler vardı. Bunlardan biri, genel bir kayıtsızlık altında gözlerimizin önünde yaşanıyor. Onlarca yıldır özerklik için mücadele eden, Suriye, Irak ve Türkiye arasında dağılmış, vatansız bir halk.”

“Size Kürtlerden bahsediyorum, daha net olarak ifade edersek Suriye Kürtlerinden bahsediyorum” diyerek devam eden Houda-Pepin, şunları ekledi:

“Olağanüstü bir cesaretle savaştılar, kadınlar da. Cihatça çapulcu takımını başarısızlığa uğrattılar ve karada savaşmaya tenezzül etmeyen batılı askerlerin yaşamını korudular.”

Houda-Pepin, 11 Aralık’taki bir makalesini de Rojda Felat’a ayırmıştı. Pepin, Felat için “Kürt Napolyonu” tanımını yapmış, 2017 yılının kişisi olarak ilan etmişti. Felat, Rakka’nın özgürlüğünü sağlayan hamleye komutanlık yapmıştı.

Daha savaş bitmeden ve bir siyasi çözüm bulmadan Batılı güçlerin birliklerini çekmeyi öngörmeye başladığına dikkat çeken Houda-Pepin, şöyle yazdı:

“DAİŞ Suriye’den kovuldu ama cihatçı gruplar henüz öldürülmedi. Donald Trump, ‘işi bitirmeyi’, yani azınlıkların katledilmesi işini, diğerlerine bırakarak ellerini yıkıyor.”

Diğerleri olarak ifade ettikleri güçlerin ABD’nin hizmetindeki jandarmalar olduğunu ifade eden Pepin, bunlardan birinin Yemen’de Husi azınlığına karşı acımasız bir savaş yürüten Suudi Arabistan olduğuna dikkat çekti.

Batılıları Türkiye karşısında Kürtlere sırt dönmesine dikkat çeken Pepin, “Türk ordusu üç aydan beridir Kürtleri kendi topraklarından çıkarmak için benzeri görülmemiş bir operasyon yürütüyor. Kanada dahil hiçbir Batı ülkesi parmağını kıpırdatmadı” dedi.

Batılıların tutumunu “alçaklık” olarak tanımlayan Pepin, Kanada’nın da bu “alçaklığa” dahil olduğunu kaydetti.