HPG: 1 Atak helikopteri düşürüldü, 10 işgalci cezalandırıldı, 1 zırhlı araç imha edildi

15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümü yaklaşırken gerilla eylemleri de yoğunlaştı. Özgürlük gerillasının gerçekleştirdiği eylemlerde; 10 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 ATAK saldırı helikopteri düşürüldü, 1 zırhlı araç da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, savaşa ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın 15 Ağustos Atılım Ruhu’yla gerçekleştirdiği Diriliş Bayramı’nı selamlama eylemlerinde işgalcilere ağır darbeler vurulmuştur. Özgürlük gerillasının gerçekleştirdiği eylemlerde 1 ATAK saldırı helikopteri düşürülmüş, 1 zırhlı araç da imha edilmiştir. Bu eylemlerde 10 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci de yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 kepçe aracı, 1 Skorsky tipi helikopter ve 1 dron da darbelenmiştir.

Hareketli timlerimiz öncülüğünde geliştirilen eylemler karşısında çaresiz kalan işgalci TC ordusu savaş suçlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu çerçevede Direniş Alanları 42 kez taktik nükleer ve kimyasal silahlar, 12 kez savaş uçakları, 15 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

2 Ağustos’ta Şirnex’e bağlı Girê Maymun ve Girê Sînek tepeleri arasında hareket halinde olan işgalci TC askerlerine ait bir zırhlı araç hareketli YJA Star timlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde zırhlı araç imha edilirken; bu araç içindeki 8 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci ise yaralanmıştır.

4 Ağustos’ta yaptığımız açıklamada Girê FM Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen 1 saldırı helikopterinin YJA Star hareketli timlerimizce vurulduğunu bilgisini paylaşmıştık. Vurulduktan sonra alev alan Atak tipi saldırı helikopterinin daha sonra düşürüldüğü hareketli timlerimizce kesinleştirilmiştir.

4 Ağustos’ta Başûrê Kurdistan’da bulunan işgalci TC devletine bağlı Kanîmasî karakolu hareketli YJA Star timlerimizce ağır silahlarla hedeflenerek darbelenmiştir.

4 Ağustos saat 17:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler güçlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Ağustos saat 18:05’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini ağır silahlarla bombalamak isteyen işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Ağustos gece saatlerinde Girê Cûdî Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen 1 Skorsky tipi helikopter güçlerimizce vurularak darbelenmiş ve bu helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

4 Ağustos saat 10:55’de Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini yıkmaya çalışarak saldıran 1 kepçe aracı hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Eylem sonrası işgalciler saldırılarını durdurmak zorunda kalmıştır.

4 Ağustos saat 17:15’de Girê Werxelê Direniş Alanı üzerinde uçurulan 1 dron güçlerimizce vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

4 Ağustos saat 18:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler güçlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Ağustos’ta işgalci TC ordusu Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini el bombaları ve 3 kez de taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamıştır.

4 Ağustos’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 30 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamıştır.

4 Ağustos’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 6 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamıştır.

4 Ağustos’ta Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 3 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamıştır.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

4 Ağustos’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

4 Ağustos’ta Garê’ye bağlı Girê Zengil alanı ve Girê Amediyê, Sîda Direniş Alanları 12 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

4 Ağustos’ta Girê Cûdî, Girê FM ve Kurojahro Direniş Alanları 15 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

4 Ağustos’ta Girê FM ve Şikefta Birîndara Direniş Alanı ağır silah, obüs, havan ve tanklarla bombalanmıştır. “