HPG uluslararası yolu denetime aldı

HPG gerillaları, Doğubayazıt ile Çaldıran arasındaki uluslararası yolu denetime alarak, yolu gidiş gelişlere kapattı. Uzun süre kesilen yolda 6 TIR aracı imha edilirken, aynı bölgede ve Hakkari’de düzenlenen eylemlerde en az 9 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Ağrı ve Hakkari’de 21 Temmuz günü bir çok noktada eylem düzenlediğini bildirdi. Açıklamada, özellikle Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesi arasındaki uluslararası yolun uzun süre denetime alındığı ve Türk ordusu ile “işbirliği” içerisindeki şahıslara ait 6 TIR aracının yakıldığı belirtildi. HPG-BİM, aynı bölgede yaşanan çatışmalarda zırhlı askeri araçların hedef alınarak en az 2 askerin öldüğü bilgisini verirken, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de bir tepede askeri mevzilere yönelik eylemde 7 askerin öldüğünü duyurdu.

‘DÜŞMANLA ÇALIŞAN’ KİŞİLERE AİT ALTI TIR ARACI YAKILDI

Açıklamada eylemlerin detayları şöyle yer aldı: “Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 21 Temmuz günü saat 09.00’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesi arasındaki uluslararası yolu keserek tamamen denetime almıştır. Çok sayıda aracın toplandığı bu eylemde güçlerimiz süreç hakkında halka bilgilendirmelerde bulunmuştur. Aynı zamanda düşman güçleri ile çalışan şahıslara ait 6 tır aracı güçlerimizce yakılmış ve bu araçlardan 4’ü tamamen imha olmuştur. Uzun bir süre olay yerine müdahale edemeyen işgalci TC ordusu, uluslararası yolu gidiş gelişlere kapatmıştır.”

MÜDAHALEYE GİDEN ZIRHLI ARAÇLAR HEDEFLENDİ, 2 ASKER ÖLDÜ

“Eylem alanına müdahale amaçlı gelen zırhlı araçlara yönelik güçlerimizce eylem düzenlenmiştir. Kirpi tipi zırhlı bir aracın etkili bir şekilde vurulduğu eylemde zırhlı araç ağır darbeler almış, 2 asker öldürülmüş ve araç üzerinde bulunan A4 ağır silahı da imha edilmiştir.

Eylem ardından saat 12.00 sularında alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, insansız hava araçlarının desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz saat 18.30’da daha önceden denetime aldıkları kobra tipi bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş altına alınan zırhlı araç darbelenmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Alandaki operasyon halen devam etmektedir.”

YÜKSEKOVA’DA İKİ MEVZİ İMHA EDİLDİ, 7 ASKER ÖLDÜ

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz, 21 Temmuz günü saat 20.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Deriyê Cafer alanına bağlı Deriyê Xîz tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman tepesindeki mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii ve 1 çadır imha edilmiş, tespit edilebilen 7 düşman askeri öldürülmüştür.”

ZAP VE YÜKSEKOVA’DA HAVA SALDIRISI

HPG-BİM ayrıca, 22 Temmuz günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndaki Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem alanını saat 10.00’da, Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Stuna alanını ise saat 13.00’da bombaladığı bilgisini aktardı.