HPG: Xakûrkê, Şemdinli ve Kulp’ta 7 asker ve 7 kontra öldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Xakurkê ve Şemdinli’de gerillanın düzenlediği eylemlerde en az 7 askerin öldüğünü bildirirken, Kulp’ta kontraların hedef alındığı sabotajı da üstlendi. HPG, sabotaj sonucu 7 kontranın öldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, yaptığı açıklamada, Xakurkê’ye bağlı Şehit Sarya Tepesi’nde düzenlenen bir eylemde 3 askerin öldüğü, 2’sinin yaralandığını belirti. Şemdinli’de de bir alana düzenlenen iki ayrı eylemde en az 4 askerin öldüğü bilgisi verildi.

XAKURKÊ’DE SABOTAJ: 3 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM’in yaptığı açıklama şöyle: “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Ermuş alanında pusulamalar yapan işgalci TC ordusunun birlikleri, güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Uzun bir süre takip altına alınan düşman birlikleri, güçlerimizce 20 Eylül günü bugün saat 06.20’de Şehit Sarya Tepesi vadisinde sabotaj taktiği ile hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1’i operasyonun komutanı olmak üzere toplam 3 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından saat 07.45’te işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri. Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

ŞEMDİNLİ’DE ASKERİ MEVZİ VE BARINAKLARA EYLEM

18 Eylül günü saat 06.40’ta güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Leylek Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

LEYLEK TEPESİ’NDE 4 ASKER ÖLDÜ

Aynı gün saat 13.20’de güçlerimiz, Leylek Tepesi’ndeki düşman birliklerini ikinci kez hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde, çok sayıda mevzii imha edilirken tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylemde işgalcilere ait 1 adet A-4 ağır silahı da güçlerimizce imha edilmiştir. Eylem ardından alanı bombardımana tabi tutan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır.

Bu eylemleri düzenleyen birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

KULP’TA HEDEFLENENLER KONTRAYDI

Soykırımcı sömürgeci faşist Türk devleti gerilla güçlerimizi imha edebilmek için birçok kirli yönteme başvurmaktadır. Bunlardan biri de örgütlemiş olduğu ajan-kontra kişi ve yapıları sivil görünümle odun kesme vb. bahanelerle gerillanın bulunduğu alanlara yönlendirip keşif faaliyeti yürütmesi, gerilla hareketini izlemesi, takip ve tespit etmesi için görevlendirmektedir. Bu ajan ve kontralar gerilla hakkında bir şey tespit ettiklerinde Türk devletinin hava güçlerini buralara yönlendirerek imha etmeyi amaçlayan kesimlerdir.

12 Eylül günü saat 20:00 sıralarında bu amaçla gerilla alanına gelen bu kontralara karşı Beyrok alanında Muş - Pasur(Kulp) yolu üzerinde bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu eylem kontraların içinde olduğu aracın geçişi esnasında yapılmıştır. Gerçekleştirilen bu eylemde 7 kontra öldürülmüş, 10 kontra ise yaralanmıştır.

Sömürgeci faşist AKP-MHP devleti ve medyası yine büyük bir çarpıtma ile bu kişilerin odun toplamaya giden sivil kişiler olduğunu lanse ederek günlerce propagandasını yapmıştır. Sivil halkın ve hatta normal köy korucularının tarafımızdan hedeflenmediği kamuoyu ve halkımız tarafından bilinmektedir. Burada hedeflenen kişiler Türk devletinin söylediği gibi ne sivil insanlardır ne de normal koruculardır. Faşist AKP-MHP devleti tarafından özel olarak Muş’tan, Kulp’tan ve Batman’dan getirilerek Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne karşı katil sürüsü olarak kullanılan kontralardır. Hepsi de devletin kullandığı devrim ve halk karşıtı kontra beslemeleridir.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRILARI

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediğini de belirten HPG-BİM, saldırılara ilişkin şu detayları verdi:

“Savaş uçakları 19 Eylül günü saat 13.30 sularında Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanı ile Kandil bölgesine bağlı Bêpalan ve Bêreşê köyleri çevresini, saat 23.00’da ise Heftanin bölgesine bağlı Partizan Tepesi yamaçlarını bombalamıştır.

16 Eylül günü savaş uçakları, saat 08.30’da Gare bölgesine bağlı Gundê Guzê alanı ve saat 14.00’da ise yine Gare bölgesine bağlı Yekmalê köyü çevresini bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”