HRE: Yoldaşımız Soro Çiya kaza sonucu şehit düştü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Soro Çiya kod adlı savaşçıları Fehmî Mihemed’in 6 Aralık’ta görevi başında iken geçirdiği kaza sonucunda şehit düştüğünü açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) yaptığı yazılı açıklamada, “Soro Çiya kod adlı Fehmî Mihemed yoldaşımız, 6 Aralık’ta görevi başında iken geçirdiği kaza sonucunda şehit oldu” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Yoldaşımız Soro, işgalcilerin toprak ve kültürlerine yönelik her türlü saldırılarına rağmen Kürtlüğünde ısrarla direnen ve savunan Efrîn kentinde doğdu. Aile ve yetiştiği çevreden dolayı yurtsever birey olarak büyüdü. Yoldaşımız Soro, bu kültürden etkilenerek direnişçi bir kişiliği benimsedi. Kürdistan’ın dört parçasında halkımız üzerinde fiziki ve kültürel soykırımın gittikçe daha net bir şekilde belirginleştiği bir dönemde vicdanlı her birey gibi halkına ve ülkesine karşı sorumluğun yerine getirerek direnişi gerekliliğini görüyor.

Rojava Devrimi’nin başlangıcıyla birlikte soykırımcı düşmanın saldırıları durdurulmuş ve kırım politikalarına karşı bir bariyer kurulmuş olsa da 2018 yılından beri halkımız işgalci Türk devletinin soykırımcı fiziki saldırılarıyla karşı karşıya kaldı.

İşgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarının gerçekleştiği dönemde her yurtsever birey gibi yoldaşımız Soro da halkına ve yurduna karşı bağlılık sorumluluğunu yerine getirerek soykırımcı ve işgalci Türk devletine karşı direniş saflarında yerini aldı. Yoldaşımız Soro, Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında güçlerimize işgalcilere karşı direniş eylemleri gerçekleştirdiği sırada katıldı. Yoldaşımız Soro, güçlerimiz içerisinde birçok yönden kendini geliştirerek görev aldı. Sadece bir işle sınırlı kalmadı birçok görevi birlikte yürütüyordu. Çalışkan, disiplinli, iyi ve dürüst bir savaşçıydı. Arkadaşları arasından seviliyordu.

Yoldaşımız Soro’nun anısını özgürlük direnişimizin nüvesini yaparak yaşatacağız. Şehidimizin değerli ailesi ve yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Direnişimizi özgürlükle taçlandıracağız.”

Açıklamada şehidin kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Soro Çiya

Adı ve soyadı: Fehmî Mihemed

Anne adı: Zelûh

Baba adı: Ebdulah

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn Bölgesi / 6 Aralık 2022.