HSM'den Cilo Eyalet Komutanlığı'na kutlama mesajı

Halk Savunma Merkez (HSM) Karargah Komutanlığı, Hakkari’de 18 Haziran günü Türk işgal güçlerine yönelik düzenlenen gerilla eylemleri ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.

HSM Karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Eyaletinizde Şehit Agiri ve Piroz devrimci hamlesi çerçevesinde 18 Haziran günü Colemerg- Hakkari ve Çelê-Çukurca arasındaki yolda Kani Orê alanında askeri konvoya karşı gerçekleştirilen pusu eylemi sömürgeci işgal güçlerine ağır darbeler vermiş başarılı bir eylemdir” dedi.

Açıklamada, “Aynı gün Çelê-Çukurca’ya bağlı Geman karakolundan pusulamaya çıkan özel birlik güçlerine karşı başta geliştirilen sabotaj eylemi ardından, eylemin ikinci aşamasında fedai Apocu ruh ve yüksek bir cesaretle gerçekleşen saldırı eyleminde işgal güçlerine karşı ağır bir darbe indirilmiş ve başarılı bir eylem gerçekleştirilmiştir” diye eklendi.

Her iki eylemden dolayı gerilla birliklerini kutlayan HSM, şu ifadeleri kullandı:

“Başta komutanlığınızı ve bu her iki eyleme katılan tüm komutan ve savaşçıları kutluyor başarılarınızın devamını bekliyoruz. Zengin taktik ve yüksek bir performansla hiçbir kayıp vermeden düşmana ağır kayıplar verdiren bu eylemlerde emeği geçen tüm yoldaşları ve tüm eyalet güçlerinizi takdirle selamlıyoruz.

Bu eylemleriniz Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın her gün sahnelerde kitlelerin karşısına çıkarak büyük bir küstahlık ve saygısızlık içinde yalanlar söylemesine vurulmuş birer darbedir. Salt oy almak için Kürdistan’da kan akıtmayı önüne koyan bu temelde yaşanan savaşı ve büyük direnişi yokmuş gibi göstererek, meydanlarda ‘Kürt sorunu yoktur, bu sorunu çözdük’ diyerek gerçekleri çarpıtan bu işgalci-ırkçı-faşist zihniyete karşı gerillanın geliştirdiği direniş gerçekleri açığa vurmaktadır. Gerçek şu sömürgeci, faşist güçlerin ‘bitirdik, yok ettik’ söylemlerine rağmen Kürdistan özgürlük gerillası bugün mücadele tarihinin en güçlü ve zafere en yakın olduğu bir dönemini yaşamaktadır.

‘Kandil’de toplantı halinde olan yönetimlerini hallettik, imha ettik, onları başsız bıraktık, şurada- burada ağır darbeler vurduk, temizledik, dağılıyorlar’ gibi tarihin tanık olabileceği en büyük yalanları hiç utanmadan söyleyebilen ve böylece toplumu kandırmaya çalışan bu faşist zihniyete karşı cevap niteliğinde olan, Kürdistan’da yükselen gerillanın kahramanlık direnişini bu vesileyle selamlıyor, tüm Kürdistan gerillasına üstün başarılar diliyoruz.