Husiler Suudi Arabistan’a 8 füze attı

Yemenli Husi isyancıları, Suudi Arabistan’a yönelik sekiz füze attıklarını bildirdi.

Husilere bağlı Saba haber ajansı, isyancıların Suudi Arabistan’ın güneyindeki Jizan vilayetine yönelik sekiz füze atışı yaptığını duyurdu. Haber ajansı, “ekonomik ve hayati hedeflere” yönelik saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Suudi Arabistan devlet televizyonu, Suudi Savunama Bakanlığı’na dayandırdığı haberde, füzelerin engellendiğini belirtti.

Füze atışlarından önce Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, Husilere yönelik bir hava saldırısı düzenlendi. Saldırı Husilerin kontrolündeki başkent Sana’da gerçekleşti. Suudi sermayeli televizyon kanalı El Arabiya, saldırıda 38 kişinin öldüğünü iddia etti. Televizyon kanalına göre savaş uçakları İçişleri Bakanlığı binasını vurdu. Suudi devlet televizyonu El Ehbariya ise ölenler arasında en az iki Husi komutanının olduğunu duyurdu. Husiler hava saldırısını doğruladı ancak başka detay vermedi.

19 Nisan günü de Suudi Arabistan’ı düzenlediği bir hava saldırısında Yemen’in kuzeyinde kurulan yönetimin başındaki Salih Ali El Sammad hayatını kaybetmişti.

22 Nisan Pazar akşamı da Suudi uçakları bir evlilik törenine yönelik düzenlediği hava saldırısında 30’u aşkın kişi hayatını kaybetmiş, 50’den fazlası yaralanmıştı. Arap Koalisyonu’nun saldırılarında bugüne kadar sık sık siviller ve sivil alt yapılar hedef aldı. İnsan hakları savunucusu örgütler, Suudilerin savaş suçu işlediğini belirterek, uluslararası güçleri silah ambargosu uygulamaya çağırıyor. Ancak Batılı iktidarlar, Suudilerle büyük silah anlaşmaları yapmaya devam ediyor.