Husiler Suudi hedeflerini vurduklarını duyurdu

Yemenli Husi isyancıları, dronlarla Suudi Arabistan için hayati önemdeki tesislere saldırı düzenledi.

Şii Husilere bağlı Masira televizyon kanalı, askeri bir kaynağa dayanarak, Suudi Arabistan hedeflerine saldırı düzenlendiğini duyurdu. Televizyon, saldırının tarihi ve hedefleri hakkında bilgi vermedi.

Askeri kaynak, “Bu önemli askeri operasyon devam eden saldırılar ve halkımıza yönelik ablukaya bir yanıttır. Daha ağır saldırılar yapmaya hazırız” dedi.

Suudi Arabistan, Pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bağlı Füceyre emirliği açıklarında saldırıya uğrayan dört gemi arasında kendilerine ait iki petrol gemisinin de bulunduğunu bildirdi.

Fuceyre emirliği, Hürmüz boğazının girişinde bulunuyor. BAE yetkilileri, saldırının türü, yeri ve kim tarafından yapıldığına dair net açıklamalarda bulunmadı.

Husiler daha önce de Suudi Arabistan’a yönelik dron ve füzelerle saldırılar düzenlerken, BAE’ye yönelik dron saldırılarını da üstlenmişti.

Batı destekli Suudi-BAE koalisyonu, Mart 2015’ten bu yana Yemen’de Husilere karşı savaş halinde. İki bölgesel rakip olan Suudiler ve İran’ın vekalet savaşı yürüttüğü bir alana dönüşen Yemen’de, dünyanın en ağır insani krizi yaşanıyor.