Irak Parlamentosu Türkiye’nin tehditlerini görüşecek!

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Sözcüsü YNK’li Abdulaziz Hasan, parlamentonun Türkiye’nin, Irak’a yönelik tehdit, hava saldırıları ve operasyonlarını görüşeceğini açıkladı.

Abdulaziz Hasan, bu Salı günü toplanacak olan Irak Parlamentosunda Türkiye’nin Irak’a yönelik operasyon açıklamalarını gündeme geleceğini söyledi.

Hasan, Irak hükümetinin Türkiye’nin saldırılarına ilişkin resmi tutum almasını isteyeceklerini belirterek, Bağdat ile Ankara arasında bir anlaşma olup olmadığını öğreneceklerini sözlerine ekledi.

CUBURİ VE KERKÜK VALİSİ ANKARA'YI NEDEN ZİYARET ETTİ?

Abdulaziz Hasan, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye ziyarette bulunan Parlamento başkanı Selim Cuburi ile geçici Kerkük Valisi Rakan Said’in Ankara’yı hangi amaçla ziyaret ettiklerini de öğreneceklerini ifade etti.

Hasan, “Parlamento Başkanı Selim Cuburi’nin Ankara ziyareti ve Erdoğan’la görüşmesi ile Kerkük Vali Vekili Rakan Said’in Ankara’yı hangi amaçla ziyaret ettiklerini öğrenmek istiyoruz” dedi.

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemleri kan kokuyor” diyen Hasan, Erdoğan’ın amacının sadece Şengal değil, bütün Musul vilayeti olduğuna dikkat çekti.

EBADİ’DEN IRAK ORDUSUNA TALİMAT

Bu arada Reuters'ın haberine göre Irak Başbakanı Haydar El Ebadi de Türkiye konusunda Irak ordusuna talimat verdi. Ebadi, Türk mevkidaşı Binali Yıldırım’a, “yabancı savaşçıların” iki ülkeyi ayıran sınırları aşarak Türkiye’ye saldırıda bulunmalarını engellemesi için Irak ordusuna talimat verdiğini söyledi.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan da Pazartesi günü yaptığı açıklamada Türk istihbarat teşkilatı şefinin, Şengal’deki askeri operasyonlardan sorumlu Iraklı bir yetkili ile görüşeceğini söylemişti.

Erdoğan, Efrîn’e yönelik işgal öncesi ve sonrasında defalarca Şengal’i yönelik saldırı tehdidinde bulundu.