Irak, Suriye sınırını teller ve gözetim kuleleriyle kapatıyor

Irak, Suriye ile olan sınırını dikenli tellerle kapatmaya başladı.

El Anbar eyaleti sınır güvenliği sözcüsü albay Enver Hamid Nayef, AFP’ye yaptığı açıklamada, “On gün önce dikenli tellerden oluşan güvenlik bariyeri ve gözetim kuleleri yerleştirmeye başladık” dedi.

Her iki ülke arasında 600 kilometrelik bir sınır var, en uzun sınır geniş bir çöle sahip Cezire’de bulunuyor. Bu çöl Bağdat’ın batısından Suriye’ye kadar uzanıyor.

DAİŞ çeteleri 2017’de başta Musul olmak üzere şehir merkezlerinin tümünü kaybettikten sonra, çöle çekildi ve buradan saldırı düzenlemeye devam etti.

Albay Nayef, sınırdaki gözetim kuleleri arasında birer kilometre olduğunu belirtirken, bunların gözetlemek ve DAİŞ saldırılarını püskürtmek için kurulduğunu söyledi.

Sınır bariyerlerinin inşasına Kaim bölgesinden başlanarak kuzeye doğru devam edildi. Nayef, ilk aşamada 20 kilometreyi kapattıklarını ifade etti. Dikenli tellerin yanısıra 6 metre genişliğinde, 3 metre derinliğinde hendekler kazıldı. Bunlara ek olarak termik kameralar yerleştirildi ve sızmaları engellemek için dronler uçuruldu.