Irak’ta gösteriler ve can kayıpları sürüyor

Irak’ta hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. Son bir haftadaki gösterilerde, 23 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Irak’ın başkenti Bağdat ve Arap Şiilerin yaşadığı güney kentlerinde hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. Göstericilere karşı polis ve güvenlik güçleri de silah kullanmaya devam ediyor.

BİR HAFTADA 23 ÖLÜM

Konuya ilişkin açıklama yapan Irak Bağımsız İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, sadece 3-7 Kasım günleri arasında 23 göstericinin yaşımını yitirdiğini belirtti. Açıklamada, 3-7 Kasım günlerinde Bağdat, Kerbela, Basra ve Zikar'da düzenlenen gösterilerde 23 kişinin öldüğü, bin 77 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu günlerde 201 kişinin gözaltına alındığı, daha sonra bunlardan 170'inin serbest bırakıldığı bilgisi verildi.

YÜZLERCE KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Misyonu, Salı günü yaptığı açıklamada, 1 Ekim'den bu yana devam eden gösterilerde 254 kişinin hayatını kaybettiğini, binlercesinin yaralandığını duyurmuştu. Resmi olmayan kaynakların verdiği rakamlara göre ise polis ve güvenlik güçlerinin silah kullanması sonucu 400 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 binin üzerinde kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.