Irak ve Koalisyon'dan DAİŞ’e operasyon

Irak ordusu ve Uluslararası Koalisyon, Kerkük ve çevresinde hava saldırıları ile DAİŞ'e operasyon düzenledi. Operasyonda 4 DAİŞ çetesi öldürüldü.

Türk devletinin Efrîn’e işgal saldırılarını başlattıktan sonra DAİŞ Irak’ta Kerkük, Selahaddin, Musul, Diyala, Anbar başta olmak üzere birçok alanda yeniden harekete geçti. ABD’nin Kuzey Doğu Suriye’den çekilme kararını almasından sonra DAİŞ, adı geçen alanlarda saldırılar gerçekleştirerek eylemlerini arttırdı. 

Irak ordusu ve Uluslararası Koalisyon, başta Maxmur Qereçox dağı, Kerkük, Musul, Diyala, Tikrit, Anbar olmak üzere DAİŞ’in harekete geçtiği alanlara yönelik belli aralıklarla operasyonlar düzenledi. 

SAKLANAN DAİŞ'LİLERE OPERASYON: 4 ÖLÜ

Uluslararası Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, dün gece sabaha karşı Kerkük ve çevresinde yuvalanan terör örgütü DAİŞ’in bulunduğu bölgelere yönelik operasyon düzenledi.

Irak güvenlik kaynakları, Uluslararası Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Kerkük’ün güney ve batı bölgelerinde saklanan DAİŞ’lilerin bulunduğu alanlara yönelik bombardıman düzenlediğini aktardı.

Bombardıman sonucunda 4 DAİŞ’linin öldürüldüğü belirtildi.

 

Son dönemlerde Irak güvenlik güçleri, ABD’nin öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon güçleriyle birlikte Kerkük, Diyala, Selahaddin, Anbar ve Ninova’ya yönelik operasyonlarını arttırmaya başladı.