Japonya’da 3 bin 700 kişi bir gemide karantinaya alındı

Japonya’nın başkenti Tokyo yakınında kuvaziyer bir gemide koronavirüs salgını nedeniyle 3 bin 711 kişi karantinaya alındı.

Japon yetkililer, yolcuların sağlık durumunu incelemek için çalışmalar başlattı.

Amerikan şirketi Princess Cruises’a ait Diamond Princess isimli gemide, 2 bin 666 yolcu ve bin 45 mürettebat üyesinin bulunduğu bilgisi verildi.

Japon medyasına göre, 25 Ocak’ta Hong Kong’dan binen 80 yaşındaki bir yolcuda ölümcül koronavirüs tespit edilmesi ardından karantina tedbirlerine karar verildi.

Hükümet sözcüsü Yoşihide Suga, Pazartesi yaptığı açıklamada, geminin Tokyo’nun batısındaki Yokohama limanına bir gün daha erken geldiğini ve karantina altına alınacağını bildirmişti.

Gemi Cumartesi akşamı karantinaya alındı. Yapılan ilk incelemelerde sözkonusu kişide virüs tespit edilince, gemi yeniden karantina uygulamasına tabi tutuldu.

Japonya’da şimdiye kadar 20 kişide virüs tespit edildi. Bunlardan 4’ü herhangi bir semptom göstermeden belirlendi.

Virüsün yayılmasına karşı önlemler çerçevesinde Japon hükümeti Cumartesi gününden bu yana, Çin’in Hubei vilayetinde yakın zamanda kalmış yabancıların ülkeye girişini kabul etmiyor. Virüs, Aralık ayında Hubei vilayetindeki Wuhan kentinde ortaya çıkmıştı.