Jelpke: ABD Kürdistan’da savaşı derinleştirmek istiyor

Washington yönetiminin Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin öncü kadroları için aldığı karara ilişkin konuşan Alman Sol Parti parlamenteri Ulla Jelpke “ABD Türkiye ve PKK arasındaki savaşın sürerek derinleşmesini istiyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta ABD yönetimi, PKK kurucuları ve yöneticilerinden KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan ve Murat Karayılan’ın başına ödül koyarak yakalama emri çıkarmıştı. Dünyanın dört tarafında ABD’nin kararına ilişkin Kürtler ve dostlarının tepkileri sürüyor.

Alman Federal Meclisi’nin Sol Partili üyesi Ulla Jelpke de ABD yönetiminin kararını kınadı. Konuya ilişkin ANF’ye konuşan Jelpke, Trump yönetiminin bu kararla Türk devletinin yanında olduğunu deklare ettiğine dikkat çekti.

ABD yönetiminin barış sürecinde PKK ile Türkiye arasında arabuluculuk yapmak istemediğini hatırlatan Jelpke “Şimdi de Vahşi Batı’da olduğu gibi Kürt Özgürlük Hareketi’nin öncülülerinin başına ödül koyarak onlar hakkında yakalama kararı çıkartıyor. Bu Kürdistan’da savaşın derinleşerek sürmesini istemektir” diye konuştu.

Almanya’da Kürt halkının özgürlük mücadelesini yakından tanıyan isimlerin başında gelen Sol Partili parlamenter Jelpke ABD yönetimine devamla şu tepkiyi gösterdi: “Bu kararla ABD’nin Suriye’de YPG ile ittifakının taktiksel olduğunu, Kürtler ve diğer baskı altındaki halkların dostu olmadığını gördük. Karşımızda Ortadoğu’daki çıkarları için acımasız ve egoist bir Emperyalist iktidar var.”