Kabil’de “Efrîn yalnız değildir” sloganları yükseldi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de de Dünya Efrîn Günü yürüyüş ve mitingi düzenlendi. Eylemde yapılan konuşmalarda Efrîn’in Türk devleti için mezarlığa dönüşeceği belirtildi.

Kabil’de de 24 Mart Dünya Efrîn Günü yürüyüş ve mitingi düzenlendi.

Erfin ile Dayanışma Platformu’nun organize ettiği eylemde yapılan konuşmalarda, Newroz’un ilk baharın gelişi olduğu, ancak yapılan saldırılardan dolayı insanların Newroz’u olduğu gibi kutlayamadığı belirtildi.

Daha sonra ise Efrîn İle Dayanışma Platformu sözcüsü Slay Gaffar bir konuşma yaptı. Kürt halkının tarihinin direniş ve mücadele tarihi olduğunu söyleyen Gaffar, tecrübenin büyüdüğünü söyledi.

Türk devletinin soykırım saldırılarını da kınayan Gaffar Kürt kadının mücadelesine de dikkat çekti.

Kürt gerillasının direnişinin, kadın gerillanın direnişinin Kürt halkının tarihini yazacağını da dile getiren Gaffar, Avesta Xabur, Sakine Cansız, Leyla Qasimlo ve Arin Mirkan’ın direnişin Kürt halkının direnişini yazdığını söyledi.

Kitle Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’de katlettiği sivillerin fotoğraflarını da taşıyan kitle, Farsça ve İngilizce, “Faşist Erdoğan hükümetinin barbarlığı savaş suçudur”, “Efrîn yalnız değil” vb. sloganlar atıldı, dövizler taşındı.