Kabil’de hastaneye saldırıda ikisi bebek 13 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir hastaneye düzenlenen saldırıda ikisi bebek olmak üzere 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tarık Aryan, “Bugün teröristler hastane saldırısında ikisi bebek 13 masumu öldürdü. Bilanço anneler ve hemşireleri de içeriyor” dedi.

Afgan güvenlik güçleri bir kaç saat süren operasyonda 100’ü aşkın kişiyi alandan çıkarabildi.

Hastanenin 300 yatak kapasiteli olduğu ve doğum ünitesi Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından destekleniyor. Hastane kentin batısında Şii Hazara azınlığının yaşadığı mahallede bulunuyor. Bu azınlık daha önce DAİŞ çeteleri tarafından defalarca saldırıya uğradı.

NANGARHAR’DA CENAZE TÖRENİNE SALDIRI: 24 ÖLÜ

Ülkenin doğusundaki Nangargar vilayetinde de bir polis şefinin cenaze törenine düzenlenen intihar saldırısında en az 24 kişi öldü, 68 kişi yaralandı. Cenaze törenine ulusal yetkililer ve bir vekil de katılmıştı.

Talibanlar her iki saldırıda da herhangi bir sorumlulukları olmadığını ve kim tarafından gerçekleştirdiğini bilmediklerini savundu.

Nangarhar vilayetinde varlık gösteren DAİŞ çeteleri son aylarda Kabil’de bir çok sansasyonel saldırıyı üstlenmişti. DAİş çetelerinin bölgesel kolunun şefi Ebu Ömer Horasani, Pazartesi günü Kabil’de yakalanmıştı. Son saldırılar da bu durumun ardından meydana geldi.

Uluslararası Af Örgütü Salı günü her iki saldırıyı kınayarak, “Afganistan’da bir annelik servisi ve cenaze törenini hedef bugünkü savaş suçları, sivillerin çekmeye devam ettiği vahşetleri konusunda herkesi uyandırmalı” dedi. Af Örgütü, bu suçların sorumlularının yargı önüne çıkarılması gerektiğini kaydetti.