Kabil’deki katliamı DAİŞ çeteleri üstlendi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de aralarında gazetecilerin de olduğu 20’den fazla kişinin ölümüne yol açan intihar saldırılarını DAİŞ çeteleri üstlendi.

DAİŞ çeteleri, bir canlı bombanın güvenlik güçleri, medya ve diğer bir çok kişi arasında üzerindeki bombaları patlattığını bildirdi. Saldırıyı DAİŞ çetelerinin Horasan eyaleti kolu üstlendi.

Sağlk Bakanlığı’nın verdiği bilançoya göre İstihbarat merkezi yakınında düzenlenen saldırıda gazetecilerin de aralarında olduğu en az 21 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı. Bir polis sözcüsü ise 25 ölü ve en az 45 yaralı olduğunu bildirdi.

Yerel kaynaklar iki intihar saldırı gerçekleştiğini belirtti. İlk patlamadan sonra, ikinci patlamanın gazeteciler olay yerine geldiğinde yaşandığı bilgisi verildi. Ölen gazetecilerden birinin Fransız haber ajansı AFP muhabiri olduğu, diğer üç kişinin de Afgan televizyonuna çalıştıkları bildirildi.

İstihbarat merkezinin binası Mart ayında da bir intihar saldırısında uğramıştı. Saldırıda 3 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı.

Birlemiş Milletler’e göre Kabil, siviller açısından Afganistan’ın en tehlikeli yeri haline geldi. Bu kentte son zamanlardaki saldırılar DAİŞ çeteleri ve Talibanlar tarafından üstleniliyor.

22 Nisan’da Şii çoğunluklu bir mahallede gerçekleşen saldırıda 60’a yakın kişi ölmüş, 20 kişi de yaralanmıştı. DAİŞ çeteleri bu saldırıda, 20 Ekim’deki seçimlere yönelik kayıt merkezini hedef almıştı. Seçimler yaklaşırken, artan saldırılar seçim güvenliğini de tehdit ediyor.