Kaliforniya’da yeni yangın: 2 kişi öldü, binlerce ev boşaltılıyor

ABD’de Kaliforniya eyaletinde meydana gelen yeni orman yangınında en az iki kişi hayatını kaybetti, binlerin evin boşaltılması istendi.

Los Angeles bölgesinde meydana gelen yangın şimdiden 1600 hektarı kapladı. İtfaiyeciler 3 bini aşkın aileden evlerini boşaltmalarını istedi. Yetkililer elektrik kesintisi yaşanmasından da endişe ediyor.

Çok sayıda ev yangında kül olurken, en az iki kişi hayatını kaybetti. Bir kişi de yanarak ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Çevredeki okullar da kapatıldı.

Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı. Southern California Edison şirketi yangının çıktığı yerde kısa devre yaşandığına dikkat çekti.

Geçmişte elektrik şirketi, kusurlu alt yapılar nedeniyle bazıları ölümcül olan yangınlara yol açtığı için milyarlarca dolar tazminat ödemek zorunda kaldı. Eski elektrik hatlarını yenileme taahhüdünde bulunan şirket, çevredeki bitki örtüsünü keserek riski azaltmak için kabloları yer altına döşedi.

Yangınla birlikte Kaliforniya, Nevada ve Arizona eyaletlerinde aşırı sıcak günler yaşanıyor. Bazı yerlerde hava sıcaklığı 43 dereceye kadar çıktı.

Son 20 yıldır ABD’nin batısı yıkıcı bir kuraklık yaşıyor. Aşırı sıcaklar ve kuraklık yangınların çıkması için ideal koşullar sunuyor.

Geçen hafta “Route Fire” adı verilen bir başka yangın Los Angeles’te binlerce hektarı kül etmişti.