Kandahar’da ölü sayısı 16'ya çıktı

Afganistan’ın Kandahar kentine bomba yüklü bir araç etkisiz hale getirilmeye çalışılırken yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi.

Ülkenin güneyindeki büyük kent Kandahar’da bomba yüklü bir minibüs, tespit edildi. Kent merkezine bir pazaryeri yakınında tespit edilen araca müdahale eden güvenlik güçleri, bombaları etkisiz hale getirmek isterken patlama yaşandı.

İlk bilançoda altı kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Yeni bilançoya göre en az 16 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi de yaralandı. Kurbanların çoğunun sivil olduğu bildirildi. Hastane kaynakları bilançonun daha da ağırlaşabileceğini belirtti, zira halen yıkıntılar arasında sıkışan insanların olduğu bilgisi verildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Yetkililer, bomba yüklü aracın hemen mi patlatılmak üzere bırakıldığı yoksa başka bir tarihte saldırı düzenlemek için mi planlandığını henüz bilmediklerini kaydetti.

Bu patlama, Ramazan ayının başladığı 17 Mayıs’tan bu yana sivillerin öldüğü ikinci patlama oldu. Cuma günü doğudaki Celalabad’da kriket maçı sırasında üç patlama yaşanmış, 8 kişi ölmüş, 45 kişi yaralanmıştı. Saldırıları DAİŞ çeteleri üstlenmişti.

Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece de Kabil’in güneyindeki Gazni’de polis güçlerine yönelik saldırıda, biri polis şefi olmak üzere 16 polis ölmüş, 15’i yaralanmıştı. Bu saldırının Taliban tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

Talibanlar, daha çok Kandahar bölgesi ile Afganistan’ın güney ve doğusunda aktif durumdalar.