Kaşıkçı olayı üzerinden baskı artıyor

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürüldüğüne dair iddialar artık gizlenemezken, Riyad yönetimi üzerindeki baskı artıyor.

2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı’nın bina içinde öldürüldükten sonra kaybolduğuna dair şüpheler artık kesinlik kazanmış durumda. Henüz Suudi yönetiminden bu yönlü bir açıklama gelmese de, birçok ülke ve kuruluştan Suudilere yönelik baskı artıyor.

BİRÇOK YÖNETİCİ EKONOMİK KONFERANSA KATILMAYACAK

Cemal Kaşıkçı olayı üzerinden yaşanan baskı artmaya devam ederken, önümüzdeki hafta Riyad’da düzenlenecek ‘Geleceğe Yatırım Girişimi’ adlı ekonomi konferansından geri çekilecek kurum ve ülkelerin sayısı artıyor.

IMF, Dünya Bankası ve diğer birçok kurumun başkan düzeyinde katılacakları konferanstan çekilmeleri ardından birçok ülke yöneticisi de katılımlarını iptal etti.

TRUMP: ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KESİN; SONUÇLARI OLACAK

Kaşıkçı olayının başından bu yana net bir baskı yapmadığı yönünde eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump ise, muhalif gazetecinin öldürüldüğünün ‘büyük ihtimalle’ kesin olduğunu söyledi.

Bu olayın ‘oldukça kötü’ olduğunu vurgulayan Trump, Suudi yönetimine yönelik sonuçlarının olacağının da altını çizdi.