Kati Piri’den ‘İmamoğlu’ tepkisi: Çok ağır sonuçları olur!

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Türk hükümetinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu görevden alması halinde AB-Türkiye ilişkilerinde “çok ağır sonuçları” olacağını açıkladı.

Kati Piri, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Türk hükümeti yerel seçimlerde, seçilmiş belediye başkanları görevden almaya başladı. Süleyman Soylu şimdi de İstanbul’u tehdit ediyor” dedi.

Piri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınması halinde ağır sonuçları olacağı konusunda uyardı:

“Eğer onu görevden alırlarsa, bunun AB-Türkiye ilişkileri için çok ağır sonuçları olacaktır. Harekete geçmeden önce iki kere düşünmek daha iyi olur.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kısa bir süre önce İmamoğlu’nu görevleri gasp edilen HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ettiği için tehdit etmişti. Soylu, "İmamoğlu başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz dediniz. İstanbul'a kayyum mu atanacak?" demişti. Soylu bir gazeteci tarafından bu açıklamasının sorulması üzerine “Onu da Pazar sabahı açıklayacağım” dedi.