Kazerunlular polisle çatıştı, bir çok binayı ateşe verdi

İran rejiminin yoğunlaştırdığı baskı ve tehditlerine rağmen, Kazerun kentindeki protesto eylemleri devam ediyor. Devlet güçlerine ait bir çok araç tahrip edildi.

İran rejimi Şiraz eyaletine bağlı Kazerun’daki protesto eylemlerinden dolayı, kente onlarca Devrim Muhafızı, paramilitere Besic güçleri ve özel birlikte, onlarca araç sevk etti. Bu takviyeler İsfahan kentinden yapıldı.

Eylemcilere karşı plastik mermiler ve gaz bombaları kullanılırken, en az iki kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Kente yapılan polis ve asker takviyesine rağmen, eylemler Cuma günü de devam etti. Bazı polisler eylemciler tarafından yakalanarak dövüldü. Ayrıca bir çok polis aracı tahrip edildi, hükümete bağlı bazı merkezler yakıldı. Eylemciler, Devrim Muhafızları ve özel kuvvetleri engellemek için yollarda lastik ve odun yakarak barikat kurdu.

Muhalif kaynaklara göre rejim güçleri ayrıca Kazerun sakinlerini dışarıya bilgi aktarmamaları konusunda tehdit etti. Yaralı yakınlarının hastaneye gidişlerinin de engellendiği belirtiliyor. Durumları ağır olan bazı yaralılar Şiraz kentindeki hastanelere sevk edildi.

Resmi haber ajansı İrna’ya göre imam Horsan, kent sakinlerinin bir kısmını camiye gelmek yerine protesto eylemlerinde bulunmasına tepki gösterdi. Horsan, bazı eylemcilerin Cuma sabahı ibadet yerinin kapılarını kırdığını ve içeri yanıcı maddeler attığını ileri sürdü. Fars Eyaleti Vali Yardımcısı Hadi Pajudeş Jahrumi de eylemcilerin Cuma sabahı bir bankayı yaktığı ve kamu mallarına zarar verdiğini söyledi.