KBHD milislerinden Mersin'de bombalı eylem

KBDH Amara Ronahi İntikam Milisleri, Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Hal mahallesi 6055 sokakta Türk devlet güçlerine yönelik el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlediğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Amara Ronahi İntikam Milisleri şunları belirtti: “24 Kasım 2020 günü saat 22:00’da Mersin Akdeniz Hal Mahallesi 6055 sokakta bir araya gelen faşizmin kolluk gücü polis ve bekçilere EYP ile eylem gerçekleştirilmiştir. Şiddetli patlama sonrası çok sayıda ambulansın giriş yaparak yaralı taşıdığı gözlemlenmiştir. Ölü ya da yaralı sayısı netleştirlemezken, birimlerimiz güvenli şekilde sahadan ayrılmışlardır.

Eylemimiz; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü nedeni ile patriyarkal kapitalizmin üreticisi faşist iktidarın ve onun tacizci-tecavüzcü polis gücünün, kadına yönelik işlediği suçlar kapsamında cezalandırılması eylemidir.

Erkek egemen devlet ve patriyarkal kapitalizmin kendisine biat etmeyen kadınlara karşı erkek dayanışmasını, kadınlara karşı tecavüz kardeşliğini, katliam kardeşliğini örgütlediğini somut olarak her gün yaşıyoruz. Erkek egemenliğin en güçlü temsilcisi olarak AKP-MHP faşizminin kadın düşmanı politikalarına ve saldırılarına karşı, faşizme karşı kadınların birleşik mücadelesini yükselteceğiz. Patriyarkal, erkek egemen faşist iktidar ve onun polisi, askeri, yargısı, medyası kadına düşmandır. Bilinsin ki kadınların özgürlük mücadelesine karşı duran herkes bizim de düşmanımızdır. Tecavüzcünün, tacizcinin, kadın katliamlarına fetva verenlerin anladığı tek dil KBDH’ın silahlı eyleminin dilidir.

Bugün İstanbul’da, Ankara’da, Amed’de, Rojava’da, her yerde sokaklara çıkan, erkek devlete karşı savaşan kız kardeşlerimizi, kadın yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Bu temelde başlattığımız “Kadın Özgürlük Mücadelesi Kazanacak, Faşizm Yıkılacak” devrimci seferberlik hamlesine güç vermeye çağırıyoruz.

Son olarak eylemimiz 3 Ekim 2020 günü Amed’de işgalci faşist güçlere karşı direnişte ölümsüzleşen kadın komutanlarımızdan Amara Ronahi ve Eylem Maço anısına düzenlenmiştir.”