Gerillalar 'Kevirê Kun' alanını işgalci mezarlığına çevirdi-YENİLENDİ

Şikefta Birîndara’daki gerillalar, gösterdikleri büyük direniş ile Şikefta Birîndara'daki  Kevirê Kun alanını işgalci Türk ordusu için mezarlığa çevirdi.

Gerillalar, s Skorsky helikopterlerin alana girmesine izin vermeyince, askerler karadan cesaret edemeyip korucularla da başarılı olamayınca savaşın ilk günlerinde asker cenazeleri 20 gün Kevirê Kun alanında kaldı. Cenazeleri çürümeye terk eden Türk ordusu, herhangi bir açıklama yapma gereği bile duymadı.

Türk ordusu, 14-17 Nisan 2022 tarihleri arasında Zap’a bağlı Şikefta Birîndara bölgesini hava saldırıları ve obüslerle yoğun bombardımana tuttu. Alanda bulunan gerillaların neredeyse hepsinin imha edildiğini iddia eden Türk ordusu, 17 Nisan’da Skorsky helikopterleri ile Zap’ın diğer alanlarında olduğu gibi Şikefta Birîndara’ya da indirme yapmaya çalıştı.

Savaş tünellerinde ve arazideki gerillalar, o gece en az 4 keşif uçağının altında hiçbir helikopterin Şikefta Birîndara alanına indirme yapmasına müsaade etmedi. Darbe yiyen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Türk ordusu, 18 Nisan günü ve sonrasında yoğun hava saldırıları, Kobra vuruşları ile karadan alana girmeye ve bölgede konumlanmaya; Şikefta Birîndara alanındaki savaş tünellerine yaklaşmaya çalıştı.

Savaşın başından itibaren bu direnişin en önemli aktörlerinden olan hareketli gerilla timleri, henüz ilk girişimde Türk askerlerini geri püskürtmeyi başardı ve askerlerin tünellerin yakınına dahi gelmesine izin vermedi.

Türk askerleri gerillanın hedefi olmamak için üzerlerine şemsiye ve yağmurluk açarak alandan kaçmaya çalıştı, ancak şemsiyenin nasıl kullanılacağını bilmeyen askerler, kaçarken de hedef oldu.

Ölülerini savaş tünellerinin yapıldığı silsilenin bulunduğu uzak bir noktadaki Kevirê Kun tarafına çeken Türk askerleri, araziye dağılmak zorunda kaldı.

Şikefta Birîndara’daki gerillalar, savaşın ilk günlerinde Kevirê Kun’da 20’den fazla asker cenazesinin bulunduğunu; cenazelerin üstünü branda ve yağmurluklarla kamufle ettiklerini söyledi. Gerillalar, Skorsky helikopterlerinin alana girmesine izin vermeyince, askerlerin cenazeleri de 20 gündür Kevirê Kun alanında kaldı. Karadan ilerlemeye ve cenazelerini almaya cesaret edemeyen Türk ordusu, korucuları bölgeye sokup cenazelerini çekmeye çalışsa da başarılı olamadı.

Şikefta Birîndara alanına getirdiği askerlerinin akıbetine dair herhangi bir açıklama yapmayan Türk ordusu, alanda verdiği kayıpların üzerini örtmek için sürekli yalan haberler servis ediyor.