Komutan Kelar: Kandil savaşı Güney Kürdistan’ı savunma savaşıdır

HPG komutanlarından Egîd Kelar, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal girişiminin çok yönlü olduğunu belirterek, Güney ve Doğu Kürdistanı birbirinden koparmaya çalıştığını söyledi. 

HPG komutanlarından Egîd Kelar, Türk devletinin Güney Kürdistanı işgal amaçlı saldırılarını, Güney hükümetinden bazı yetkililerin yaklaşımını, halkın tutumunu ve gerillanın işgale karşı direnişini ANF'ye değerlendir.

GERİLLA BAHAR AYLARINDAN BU YANA GÜNEY KÜRDİSTAN’I TÜRK İŞGALİNDEN KORUYOR

Türk devletinin temel amacının Güney Kürdistan’ı tamamen işgal etmek olduğunu söyleyen Kelar, ‘’PKK'nin varlığını da işgal için bahane olarak öne sürüyor’’ dedi.

Kelar Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarını hatırlatarak, Rojava'da gerçek niyetini ortaya koyan Türk devletinin bahar aylarından bu yana Bradost, Behdinan ve Xakurkê alanlarına saldırdığını, gerilla güçlerinin ise Güney Kürdistan’ı Türk devletinin işgalinden koruduğunu belirtti.

REFERANDUM, TÜRK DEVLETİNDEN DOLAYI BAŞARILI OLAMADI

AKP'nin MHP'leştiğini, Kürt adına hiçbir şeyi kabul etmediğini söyleyen Kelar, Türk devletinin Güney Kürdistan bağımsızlık referanduma karşı takındığı tutumu hatırlatarak, referandumun Türk devletinden dolayı başarıya ulaşmadığını vurguladı.

"Türk devletinin tüm çabaları Güney Kürdistanı zayıflatarak var olan kazanımları ortadan kaldırmaktır. Bunun için de PKK'yi bahane olarak gösteriyor" diyen HPG komutanı, Güney halkının bu gerçeği iyi bilmesi gerektiğini, özellikle gençlik ve aydın kesimin gerillanın işgale karşı sergilediği direnişi sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

PKK AYNI ZAMANDA GÜNEY KÜRDİSTANLI BİR HAREKETTİR

PKK'yi Güney Kürdistan’da işgalci güç olarak gösteren bazı güney hükümeti yetkililerinin açıklamalarına dair konuşan Egîd Kelar, "PKK aynı zamanda Güney Kürdistanlı bir harekettir. Bu gerçeklik inkar edilemez. Gerilla Celewla'da, Kerkük'te Şengal'de DAİŞ'e karşı güney Kürdistan’ın savunmasını yaptı ve şehitler verdi. Hiç kimse PKK'nin Güneyli bir hareket olduğunu inkar edemez. Güney Kürdistan’a yönelik ne zaman saldırı geliştiyse PKK Güneyi korumuştur" diye konuştu.

KANDİL SAVAŞI GÜNEY KÜRDİSTAN'I SAVUNMA SAVAŞIDIR

DAİŞ yerine şimdi Türk devletinin Güney Kürdistan’a saldırdığını söyleye Kelar konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aslında DAİŞ ile Türk devleti birbirinin devamıdır. Kandil'de savaşının doğru anlaşılması gerekiyor. Kandil savaşı Güney Kürdistanı savunma savaşıdır. PKK'yi 'işgalci' olarak tanımlamak, sadece işgalcilere fayda sağlar. Bunun gerçeklik ile yakından uzaktan alakası yok. Bizler Güney Kürdistan halkıyız, nasıl oluyor da işgalci güç olarak görülüyoruz? Nereyi işgal etmişiz? Kendi ülkesini savunan birisi nasıl oluyor da işgalci görülüyor? Türk ordusu işgal amaçlı Güney Kürdistan toprağına girmiştir, bizler de işgale karşı direniyoruz."

KERKÜK VE MUSUL’U DA İŞGAL ETMEK İSTİYORLAR

Türk devletinin Güney ile Doğu Kürdistanı birbirinden tamamen koparmak istediğin, daha sonra Kerkük ve Musul'u işgal etmeye çalışacağını söyleyen Kelar, PKK'nin bahane edildiğini belirtti.

GÜNEY KÜRDİSTAN İŞGALE KARŞI SERHİLDAN'A KALKMALI

Güney halkının işgale karşı sessiz kalmadığını hatırlatan Egîd Kelar, özellikle gençliğin Kandil’deki canlı kalkan eyleminin önemli olduğunu, bunun Kandil ile sınırlı kalmaması gerektiğini, Bradost ve diğer alanlarda da yapılması gerektiğini vurguladı. Egîd Kelar, Güney halkının daha çok alanlara akmasını ve serhildana kalması gerektiğini belirterek, işgal saldırılarının aynı zamanda Doğu Kürdistan’a da yönelik olduğunu ve Doğu halkının da karşı durması gerektiğini söyledi.

Özellikle gençlik ve aydın kesimlere gerilla ile dayanışma çağrısında bulunan Kelar, peşmerge güçlerine de şu çağrıyı yaptı: "Nasıl ki Celewla'da, Kerkük'te, Şengal'de peşmerge ile gerilla aynı mevzide DAİŞ'e karşı savaştı, Türk devletinin işgaline karşı da aynı mevzide yer alıp mücadele etmelidir."