Koronavirüs nedeniyle 7 bin kişi vapurda mahsur kaldı

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle 7 bin kişiyi taşıyan bir kruvaziyer gemi, İtalya limanında bloke oldu.

Costa Smeralda isimli gemi, iki virüs vakası şüphesiyle Roma yakınındaki Civitavecchia limanında durduruldu. Gemide 6 bini yolcu olmak üzere 7 bin kişinin bulunduğu bildirildi. Sağlık ekipleri gemide incelemeler başlattı.

Civitavecchia sağlık merkezi, sabah saatlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından uyarıldıklarını ve gemiye üç doktor gönderdiklerini belirtti.

Öksüren ve yüksek ateşi olan Çinli bir çift nedeniyle, virüs şüphesinin oluştuğu bilgisi verildi. Her iki kişi gemideki revirde karantinaya alındı.

Alınan eşantiyonlar Roma’da bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman Spallanzani hastanesinde incelenecek. Sonuçların gün içinde belirlenmesi bekleniyor.

Çinli çiftin 25 Ocak gün Hong Kong’dan Milan’a, oradan da İtalya’nın Savona kentine hareket ettiği bildirildi. İtalya medyasına göre Çift yol üzerinde Barselona ve Marsilya’ya da uğradı. Costa Smeralda gemisi ise İspanya’nın Palma de Mallorca bölgesinden Perşembe sabahı Civitavecchia’ya ulaştı. Gemi yetkilileri, Akdeniz’de bir haftalık seyahat çerçevesinde bu turun yapıldığını bildirdi.