Koronavirüs salgınında son durum

Çin’de Aralık ayında ortaya çıkan yeni koronavirüs salgınında şimdiye kadar 82 bini aşkın doğrulanmış vaka var. 2 bin 800’ü aşkın kişi öldü.

Covid-19 virüsü dünyada hızla yayılıyor. Koronavirüs, artık 50 dolayında ülkeyi doğrudan ilgilendiriyor. Anakara Çin’de vaka sayısı 78 bin 600’ü aşarken, ölü sayısı da 2 bin 700’ün üzerine çıktı.

Dünyanın geri kalanında 5 dolayında ülke ve bölgede 3 bin 470’i aşkın vaka tespit edildi. Dünya genelinde vaka sayısı 82 bini, ölü sayısı da 2 bin 800’ü aştı.

Avrupa’da en az 15 ülkede virüs vakaları tespit edildi. Avrupa’da virüsün yayıldığı ülkeler şöyle: Danimarka, İspanya, Fransa, Birleşik Krallık, İsviçre, İtalya, Belçika, Almanya, Avusturya, Yunanistan, Hırvatistan, Romanya, Kuzey Makedonya, Finlandiya, İsveç, Norveç ve Estonya.

Yakın zamanda Cezayir, Brezilya ve Pakistan’da da virüs vakaları tespit edildi.

Çin dışında özellikle Güney Kore, İran ve İtalya endişeleri arttırıyor. Bu üç ülkede ani ve hızlı bir yayılma yaşandı. Güney Kore’de bir gün içinde 500’ü aşkın yeni vaka ortaya çıktı. Günlük vaka oranı Çin’i geçti. Güney Kore’de şimdiye kadar en az 1.766 vaka tespit edildi, 13 kişi hayatını kaybetti.

İtalya’da yeni koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye çıktı. Ölenlerin hepsi ileri yaşta olan ve zaten sağlık sorunları olan kişilerden oluşuyor. Ülke genelinde vaka sayısı 374’e ulaştı.

İran’da resmi bilançoya göre 245 vaka tespit edildi, 26 kişi hayatını kaybetti. İran’ın gerçek verileri gizlediğinden de şüphe ediliyor.

Fransa’da şimdiye kadar 18 kişiye virüs bulaştı, 2 kişi hayatını kaybetti. Vakalardan 11’i iyileşirken, 5’i halen hastanede tedavi görüyor.