Kürt kadın devrimci Gülistan Aksoy köyünde defnedildi

Kürt kadın devrimci Gülistan Aksoy (Hevi Gabar) tedavi gördüğü Almanya’nın başkenti Berlin’de geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 26 Temmuz’da şehit düştü. Mardin'in Savur ilçesine bağlı Bağyaka (Baqistan) Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

Kürt özgürlük mücadelesine 2002’de katılan Kürt kadın devrimci Gülistan Aksoy (Hevi Gabar) tedavi gördüğü Almanya’nın başkenti Berlin’de geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 26 Temmuz’da şehit düştü. Cenazesi Almanya'nın başkenti Berlin’den memleketi Mardin’e gönderildi.

Genç yaşta Kürt özgürlük mücadelesi saflarına katılan Gülistan Aksoy gençlik ve basın çalışmaları da dahil olmak üzere birçok alanda faaliyet yürüttü. 

25 Ocak 1987’de Merdin’in Savur ilçesine bağlı Bağyaka (Baqistan) köyünde doğan Gülistan Aksoy 2002 yılından itibaren Kürt Özgürlük Mücadelesine katıldı. Uzun süre gençlik ve basın çalışmalarında yer alan Gülistan daha sonra yönünü özgürlük dağlarına verir. 2014’ten itibaren DAIŞ’ın Rojava kentlerine saldırması ile Gülistan bu kez yönünü Rojava’ya verir. 

ROJAVA'DA ÜLKE SAVUNMASINA KATILDI

2014 yaz aylarında Til Koçer cephesinde DAİŞ'e karşı savaşırken bacağında yaralanır. Bir dönem tedavi gördükten sonra yine hızlıca savunma cephesine döner. Bir yıl sonra, yani 2015’te ise bu kez Serêkaniyê cephesine gider Gülistan. 

Serêkaniyê yakınlarında DAİŞ’in döşemiş olduğu mayına basarak yaralanır. Çok ağır yara alan Gülistan 2017’nin Mayıs ayında tedavi amaçlı Almanya’ya gelir. Bu süreç zarfında birçok ameliyat geçiren Gülistan ağır bir tedavi sürecine tabi tutuldu. 

Tedavi sürecinden dolayı bünyesi çok zayıflayan Gülistan Aksoy 26 Temmuz’da geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. 

Aksoy’un cenazesi  Almanya’dan memleketi Mardin’e gönderildi. Ailesi ve arkadaşlarının katılımıyla Mardin'in Savur ilçesine bağlı Bağyaka (Baqistan) Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta toprağa verildi.