Kürtçe öğrenmek için Kürdistan'a geldi

Kürtçe öğrenmek için Kürdistan'a gelen Nicky Crane isimli İngiliz kadın yaklaşık 3 ay içerisinde Kurmanci ve Kirmancki öğrendi.

Severn'de 1943 yılında dünyaya gelen Nicky Crane, yıllarca kilisede yardıma muhtaç insanlara destek olmuş. 2015 yılında Amed'e gelen ve şehri çok seven Crane, 4 yılın ardından bu sefer Kürtçe öğrenmek için Amed'e geldi. Uzun yıllardır Kürt Özgürlük Hareketi'ni tanıdığını söyleyen Crane, Kürtçe öğrenmek ve Kürt kültürünü tanımak için Kürdistan'a geldiğini belirtti.

Kürdistan'ı her gezdiğinde bu toprakları daha da çok sevdiğini dile getiren Crane, "Kürdistan çok güzel yer ve zengin bir kültürü var. Bu kutsal topraklar bir çok kültür ve inanca ev sahipliği yapıyor. Kürtçe dilini iyi ve temelden öğrenmek için Amed, Mardin, Şırnak, Bitlis ve Van'ı gezdim. Bu şehitleri gezmek her gün bana yeni bir şey kattı. Kürtlerin dili ve kültürü çok zengin. İnsan ne kadar gezerse gezsin her gün yeni bir şeyler öğreniyor. Kürtler çok iyi ve misafirperver insanlar. Ben ilk defa 2015 yılında Amed'e geldim ve o zaman bu şehirden çok etkilendim. Kürt Özgürlük Hareketi'ne gönül vermiş biriyim. Her zaman Kürtler için dua ediyorum" şeklinde konuştu.