Lagarde: Türkiye-Fransa maçı iptal edilsin

Fransız siyasi parti Demokratlar ve Bağımsızlar Birliği (UDI) Başkanı Jean-Christophe Lagarde, Türk işgalini desteklemek için askeri selama duran Türk milli takımı ile Fransa arasında bu akşam yapılacak maçın iptal edilmesini istedi.

Türk milli takımı, Euro-2020 karşılaşmaları çerçevesinde Arnavutluk ile yapılan maçta işgalci Türk ordusunu desteklemek için “askeri selama” durmuştu.

KÜRTLERİN KATLEDİLMESİNİ SELAMLAYANLAR...

Lagarde, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada “Kürt ittifaklarımızın katledilmesini selamlayanları Fransa Stadyumu’na kabul edemeyiz” dedi. Lagarde, #AnnulationMatchFranceTurquie (Türkiye Fransa maçı iptal edilsin) etiketini de paylaştı. Son bir kaç gündür, Twitter üzerinde bu etiket yoğun biçimde paylaşılıyor.

Lagarde, “Türk futbol takımı bu askeri selamla sporu siyasetten ayırması gereken sınırı kırdı” tepkisinde bulundu.

UEFA basın sorumlusu Philip Townsend de Pazar günü yaptığı açıklamada, Türk oyuncuların yaptığı bu davranışı inceleyeceklerini bildirmişti.

KÜRTLERLE BÜYÜK BİR DAYANIŞMA BULUŞMASI

Aynı zamanda Ulusal Meclis’te Kürtlere ilişkin araştırma grubunun başkanı olan Lagarde, Salı günü Théâtre du Gymnase salonunda Kürtlerle dayanışmak için aydınlar, siyasi sorumlular ve derneklerin hazır bulunacağı büyük bir buluşma organize ediyor.