Le Figaro : Avrupa’nın gerçek bir Türk sorunu var

Fransız Le Figaro gazetesinin önemli gazetecilerinden Renaud Girard, Avrupa’nın gerçek bir Türk sorunu olduğunu belirtti.

Girard, Le Figaro gazetesinde yer alan makalesinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli YPG’li Kürt milislerine ‘terörist’ muamelesi yapıyor, oysaki onlar hiçbir zaman Türkiye’ye saldırmadı” dedi. Makale "Avrupa'nın gerçek bir Türk sorunu var" başlığı altında yayınlandı. 

Erdoğan’ın aynı zamanda Avrupalı yöneticileri milyonlarca mültecinin önünü açmakla tehdit ettiğine dikkat çeken Girard, Türk işgali konusunda “Sadece bölgesel sonuçları olan bir olay değil” dedi. Girard, işgalin çağdaş jeopolitikanın ağır eğilimlerinden çıkan hayati bir olay olduğunu kaydetti.

Girard, “Erdoğan sadece yeni Osmanlıcı bir milliyetçi olmakla yetinmiyor. Aynı zamanda bir Müslüman Kardeş’tir. İslamcılık onu korkutmuyor, zira kendisi İslamcıdır” diye belirtti.

Girard daha önceki bir makalesinde “Kürtlerin Suriye’de terk edilmesi sadece ahlaki bir hata değildir. İslam Devleti etkisinin yeniden ortaya çıkmasını sağlayacak stratejik bir hatadır aynı zamanda” demişti.