Le Point: Erdoğan fayı!

Fransız Le Point dergisi, Mereş merkezli depremlerin 14 Mayıs’ta öngörülen seçimler öncesi “rejimin yolsuzluklarını ortaya çıkardığını” yazdı.

Luc de Barochez imzalı editör yazısı “Erdoğan fayı” başlığını taşıyor. Barochez, “Türkiye'deki ölümcül deprem, 14 Mayıs'ta yapılması öngörülen seçimlere üç ay kala rejimin yolsuzluğunu gözler önüne serdi” yorumunda bulundu.

Barochez şunları ekledi: “Yer kabuğu gibi siyasetin de kendi levha tektoniği vardır. 1999’daki Marmara depremi (17 bin ölü) Türk siyasi manzarasının altüst olmasına ve İslamcı yönetici Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunun açılmasına katkıda bulundu. Benzer şekilde, 6 Şubat’taki yıkıcı çifte deprem, 14 Mayıs seçim kampanyası üzerinde ağırlığını koyacak. Artmaya devam eden bilanço onbinlerce kurbana tekabül ediyor! Yirmi yıllık tartışmasız saltanatının ardından Erdoğan’ın yeniden iktidara taşınması, yıllık bazda yüzde 50’nin üzerindeki enflasyon, yarıya inen ekonomik büyüme, GSYİH’nin yüzde 3,5’i kadar kamu bütçesindeki açık ve İslami dayanışma adına kabul edilen 4 milyon Suriyeli mülteciye karşı hoşnutsuzluk ile zaten sıkıntılı olacağa benziyor.”

GAZETECİ PERRIER TÜRKİYE’YE ALINMADI

Dergiye çalışan gazeteci Guillaume Perrier de depreme ilişkin gelişmeleri takip etmek için gittiği Türkiye’den gözaltına alınmış ve geri dönmeye zorlanmıştı. Le Point dergisine göre Perrier’ye geçen kasım ayından itibaren beş yıllığına Türkiye’ye giriş yasağı verildiği kendisine iletildi.