Libya’da seçim komisyonuna saldırı: 11 ölü

Libya’nın başkenti Trablus’ta seçim komisyonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 11 kişi öldü.

Saldırı öğle saatinden öne başladı. Trablus merkezli Libya hükümeti, saat 13.30 itibariyle en az 11 kişinin öldüğünü açıkladı. Açıklamaya göre bir çok saldırgan bina içerisine girmeyi başlardı.

Komisyon sözcüsü Halid Ömer, “Bir canlı bomba içeride kendisini patlattı ve diğerleri de binanın bir kısmını ateşe verdi” dedi.

Güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çatışma yaşanırken, daha detaylı bilgiler alınamadı. Saldırganların kimliği de henüz belirlenmedi.

Seçim Komisyonu, gelecekteki seçimlere ilişkin seçmen listesini oluşturmakla görevlendirilmişti. BM’nin Libya özel temsilcisi Hasan Salame, Nisan ayı başında yaptığı açıklamada Libya’yı yıl sonundan önce yeni Anayasa taslağına ilişkin referandum ile Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimlerini organize etmeye çağırmıştı.

2011’da Muammer Kaddafi rejiminin Batılı güçlerin müdahalesiyle kanlı bir şekilde devrilmesinden bu yana ülke kaos ve kriz içerisinde yaşıyor. İki farklı yönetimin oluştuğu Libya’da seçimlerle, bu krizin aşılması umuluyor.